Интервю с Jonas (RESISTANCE)

Здравей, Jonas! Как си?
Добре съм, благодаря. След издаването на албума съм повече от щастлив! 🙂

Като за начало, би ли се представил.
Ок, аз съм Jonas Sanders, барабанист на Resistance от 2009 година. Както и две други банди – Emptiness-Komah и Нюйоркската банда Pro-Pain от миналия октомври.

Част от българските метъл фенове знаят Resistance като една от съпорт бандите на концерта на Death Angel в София (17.03.2011). Моля те, кажи повече за Resistance за тези, които не бяха на това събитие.
Resistance е създадена през 2004 година от Ben (бас). След три албума, няколко Европейски турнета с банди като All Shall Perish, Kataklysm, Pro-Pain, Misery Index, Death Angel, групата издава четвъртото си CD, озаглавено “To Judge And Enslave”. (вижте ревю тук)

Свирите екстремен деткор. Как решихте да комбинирате тези деткор „писъци” и грухтящите вокали?
Това е комбинация от музиката, която слушаме и от нашите вдъхновения. Искахме да сътворим нещо по-екстемно от това, което някога е чувано. Базата на песните лежи върху самата музика и вокалите отгоре правят песента едно цяло. Двете отделни части, събрани заедно, характеризират нашия стил. Уникалният глас на Xerus подпечатва идентичността на Resistance.

Съвсем скоро издадохте четвъртия си албум “To Judge And Enslave”. Кажи ни повече за него – цялата идея за него и кой направи тази яка обложка?
Лириките са за избавление, отчаяние, страха от наказанието, как молитвите и волята могат да бъдат ингорирани и т.н. Всъщност е доста мрачно и депресиращо 🙂 Музиката бе предвидена да бъде по-мрачна и по-дълбока от преди. Текстовете, вокалите и музиката си паснаха съвсем естествено по време на писането.
Обложката е дело на Olve/Neraath (Enthroned, Emptiness) от Blackout Multimedia Studio (Брюксел, Белгия). Знаем се с него от няколко години и винаги сме искали някой ден да работим заедно. Работата му пасна перфектно на това, което си представяхме като обложка на албума и бяхме удивени от резултата. Той разбра всичко и таланта му превърна албума ни в истинско произведение на изкуството. Благодарим му!

Любимо ми е първото парче “The Descent”, което всъщност е инструментал, но не типично мелодичен. Как решихте да го направите с толкова тежко звучене?
Искахме интро за този албум още от началото. Парчето бе написано по средата на целия процес с албума и искахме да се свърже с глобалното му настроение.
Комбинирайки бързина и тежест в Resistance винаги сме използвали желанието си да направим музиката си още по-технична, развиваща се и интересна.

Петото парче се казва “E.n.s.l.a.v.e.d.” Защо са тези точки? Има ли някакво специално значение зад всяка отделна буква?
Всяка буква е от дума, с която започва изречение в текста:
Eradicate
Nailed
Slaves
Loathe
Abused
Vicious
Eradicate
Destruction

Също така, парчето съдържа и гост-вокалите на Leif Jensen (Dew-Scented). Чия идея бе това?
Винаги сме имали гости в албумите си. Oli видя перфектнoто място в „E.n.s.l.a.v.e.d.” за един гост вокалист.

А защо точно него и това парче?
Знаем се с Leif от доста време, тъй като Oli е работеше с него в миналото, пък и няколко пъти сме делили сцената с Dew-Scented. Написахме “E.n.s.l.a.v.e.d.” и имахме нещо като „траш” част в него, и какъв по-добър „траш” глас от този на Leif! Той прослуша парчето няколко пъти и месец по-късно ни изпрати cd-то. Това бе, което искахме.

Най-добрата част от албума (според мен) е именно твоята – барабаните. Доста си добър!
Благодаря много. Оценавам го наистина!

Обожавам бласт-бийтовете! Имаш ли някаква специална техника? Би ли казал няколко думи на младите барабанисти.
Специална техника, не особено. Използвам същото като всеки друг барабанист. Опитвам се постоянно да подновявам свиренето си като го правя всеки ден и слушам почти всичко.

Вие сте от Белгия. Кажете ни повече за ъндърграунд сцената там. Някои добри дет метъл банди, които не са толкова известни (все още)…
Белгийската метъл сцена е доста голяма. Малки сме, но имаме прекалено много банди! Не всички заслужават внимание, но някои са наистина добри. Ако трябва да назова няколко, имаме Aborted – доста големи на световно ниво през последните години. Leng Tch’e също пътуват из Европа последно време, In-Quest е една от най-добрите белгийски банди според мен. Също така силно препоръчителни са и Pestifer – млада, но много добра банда от Лиеж (Френската част на Белгия). (Pestifer бе една от подгряващите групи на Kataklysm в София, 22.05.2011)

Е, помниш ли това шоу в София? Хареса ли ти тук?
Беше добър концерт за нас, мърчъндайзингът имаше голям успех. Разбира се, беше малко кофти, защото хедлайнер бяха Death Angel, които са траш метъл банда. И въпреки това получихме страхотни отзиви от публиката, която изглеждаше, че се наслаждава на нашето изпълнение.

А бихте ли се върнали отново в България?
Засега нямаме нищо планувано за България, но се надяваме, че ще имаме шанса да се върнем някой ден. Бихме искали това да стане.

Нова година започна, нов албум е издаден… Какво следва за Resistance? Някакви нови турнета около Европа/Балканите?
Имаме няколко ексклузивни концерта в Белгия. От края на февруари до март имаме две шоута в Чехия и едно в Словакия, преди да се присъединим към Vader за следващото турне Blitzkrieg Tour (Massive Music). В момента записваме участие за фестивали и планираме да се присъединим към голямо турне през септември-октомври.

Благодаря ти за отделеното време и това интервю. Кажи няколко финални думи за нашите читатели…
Благодаря ви за интереса към нашата банда. Надявам се да се насладите на новия ни албум. Продължавайте да подкрепяте метъла!

Желаем на Resistance всичко най-хубаво и се надяваме отново да ги видим по нашите земи!

Някои места, където можете да намерите Resistance:

Resistance @ Facebook
Resistance @ MySpace
Resistance @ YouTube

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото