Интервю с група SEVI

Здравейте! Поздрави за книгата и честита 5-та годишнина на групата! Нека започваме по същество! Кои хора стоят зад СЕВИ?

 Sevi: Бандата е основана от вокалистката – Светлана Близнакова и басиста Рали Велинов през 2010 година. В настоящия състав на бандата са още Павлин Иванов ( барабани ), Деси Маркова ( клавир ) и Илиян Илиев ( китара )

В самото начало преди 5 години, когато създадохте бандата за какво си мечтаехте и какво искахте да постигнете?

Sevi: Искахме преди всичко музиката ни да стигне до хората, до света. Все повече сбъдваме тази мечта и това ни носи огромно удовлетвотрение!

Имате общо 4 издания зад гърба си, ако смятаме и това което беше като подарък към книгата. При записите на кое от четирите срещнахте най-големи трудности?

Sevi: Малко уточнение: До момента имаме 5 официални сингъла  и два албума ( първия сингъл- Can’t stand the pain, както и Limited edition и On My Own бяха издадени и на CD )

Не бихме казали, че сме срещали кой знае какви непреодолими трудности, защото когато се прави албум, сингъл или каквото и да е подобно нещо , желанието и ентусиазма са толкова големи, че някакси трудностите се преодоляват по-лесно. Много усилия сме хвърлили в работата и по албумите и по синглите, не можем  да кажем кое е било най-трудно. Радваме се обаче, че каквито и спънки да е имало по пътя не сме се отказали да реализираме идеите си.

Какво послание носи музиката ви?

Sevi: Нашата музика е вдъхновена от живота, от всичко което ни заобикаля. Чрез нея разказваме истински истории, с които несъмнено всеки от нас се е сблъсквал или се сблъсква. Посланието на нашата музика е различно за всеки, понеже всеки намира себе си по различен начин в нашите текстове и песни. Ние, от наша страна, се стремим да сме 100% откровени в това, което казваме, да припомняме на хората да вярват повече в себе си, в своите мечти и да бъдат свободни.

Разкажете малко повече за книгата, която излезе съвсем скоро?

 Sevi: „Цената да бъдеш себе си“е книга по идея на музикалния журналист Николай Христов, който неведнъж е отразявал наши събития и въобще новини около бандата.

Вдъхновен от нашата история, той ни предложи да разкажем малко по-подробно как се върви със собствени уисилия напред в съвременния музикален свят и въобще как се случват нещата зад сцената.

В книгата сме разказали истории за срещите на Светлана Близнакова и Рали Велинов – създателите на SEVI – с продуцента на Ерос Рамацоти и „баща” на легендарната група „Матия Базар” Пиеро Касано. За двата месеца в Италия, прекарани с барабаниста и творчески директор на турнетата на Уитни Хюстън Майкъл Бейкър. За решението от солов изпълнител да станеш създател на група. За пътя на групата от нулата до първото европейско турне. За надежди, измама и лъжи в шоубизнеса.

Освен всичко друго, в книгата ще присъстват и мнения от някои от гореспоменатите величия за SEVI, както и мнения от добре познатите ни Звезди от Ахат, Етиен Леви, Васко Кръпката, Славчо Николов от  Б.Т.Р. и др.

Какво ви костваше издаването й?

 

Sevi: Коства ни още трудности и преодоляни препятствия. Никое издателство не пожела да поеме риска да издаде книга на млада банда, различна от Metallica, пък била тя и българска.Това не ни спря, разбира се, защото това е част от цената да си себе си в днешния свят. Ние станахме издатели, преборихме сме с куп документации и успяхме. Книгата ни коства и неодобрението и омразата на много наши колеги….Очаквахме подобна реакция, тъй като предприемаме нещо, което не е типично за толкова млада група, но знаейки посланието и идеята на творбата на Ники, продължихме с още по-голям хъс, защото „Цената да бъдеш себе си“ далеч не е биографична книга със сухи данни и хронология. Тя не претендира да бъде високопарен труд или евтин пиар. Тя е една истинска история, разказана от истински хора, адресирана до истински хора и фенове, които не се страхуват да излязат от кутията.

Чувствате ли се удовлетворени от нея?

 Sevi: Напълно. Много сме щастливи, че реализирахме още една своя мечта и най-вече мечтата на Ники да напише книга.

От къде могат да си я купят хората които искат да я прочетат?

 Sevi: Могат да я поръчат директно през сайта ни www.seviband.com , да си я вземат на наше участие, от магазина на Harley Davidson, а скоро и в някои книжарници.
Замисляте ли друг интересен проект?

 Sevi: Винаги имаме нещо  предвид☺ Сега работим по нов материал за албум.

 

Имате ли любими групи с женски вокали?

 Sevi: Да, Halestorm и Pretty Reckless.

 

Според вас българските фенове оценяват ли труда на изпълнителите?

 Sevi: Голяма част от феновете са много отдадени и високо ценят това, което се опитваме да правим ние музикантите в недружелюбната среда на съвременния музикален свят. Подкрепят ни всячески, за което им благодарим.

Има все още хора обаче, които смятат, че музикантите са едни хора, които си дрънкат за кеф, работят нещо друго в останалото време и не е нормално да има вход за концерт на рок банда. Надяваме се това скоро да се промени и повече хора да започнат да възприемат музиката като професия, каквато всъщност е.

 

Кои български и чуждестранни албуми от изминалата година ви направиха най-силно впечатление?

Sevi: Определено доста добър продукт на отминалата година беше албума на Slash. В комбинация с вокалите на Miles Kennedy нещата звучат убийствено. Доста добър беше и албума на Europe.

 

Помните ли кой беше първият концерт който направихте?

Sevi: Да, разбира се. Беше на 20.05.2010 г. в бар Fans, заедно с Васко Кръпката.

 

А кое е шоуто което е оставило най-силен отпечатък у вас?

 Sevi: Може би пиратското шоу по повод промоцията на първия ни албум “What Lies Beyound’ и шоуто по повод коледния ни концерт тази година. Тогава бяхме облечени като марионетки.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото