Интервю с Десислава Ташева от EAGLEHEART BG


Както вече всички знаем, група EAGLEHEART BG ще гостуват в бар клуб Adams на 06 февруари, заедно с Шеки, Стефан и Тина.EAGLEHEART BG

По повод на съвместния им концерт и представянето на съвсем новия трибют на емблематичните DIO ви предлагаме едно интервю с Десислава Ташева, вокалист на групата.

 

S: Здравей, Деси! Изключително ми е приятно, че се съгласи да говорим за новостите около EAGLEHEART BG!

Д: Привет! И аз се радвам много, че ще говоря с теб!

S: А защо точно DIO?

Д: Хората, с които правим трибюта, са големи фенове на DIOИво Икономов от ЕРИДАН, Станислав Петров (също доста известен в рок средите клавирист), Кирил Кертев и Иван Колев. Всички го правим само и единствено от сърце и с голямо желание! От друга страна се спряхме на DIO също и защото в момента няма друг такъв трибют и мисля, че ще бъде интересно за публиката.

S: Аз съм сигурна, че публиката ще приеме старите златни хитове от последните няколко десетилетия, но как точно подбрахте парчета за трибюта, може би ваши любими или просто хитове? (всъщност, всички на DIO а хитове!!!) 🙂

Д: Подбрали сме само ударни парчета от най-значимите периоди в творчеството на Ronnie James Dio RAINBOW, SABBATH и DIO. Постарали сме се да разпределим така нещата, че да има от всеки период по равно. Да, трудно е да определиш кои са хитовете в този случай, но се надявам, че сме се справили.  Няма да издавам част от сета, нека е изненада! 🙂

S: Слушала съм на концертите ви, ако не се лъжа беше „Heaven And Hell”… Как се чувстваш, когато изпълняваш песните на Великия Ronnie James Dio?

Д: В интерес на истината още от първите концерти на EAGLEHEART BG в репертоара ни влизат доста песни изпълнявани от Ronnie James Dio, може би повече от 1/3 от сетовете. Това е изпълнител, който всички много харесваме, парчетата просто ни лежат, особено на мен тоналностно и ги изпълняваме с огромно удоволствие. В много от песните сме заложили по нещо новаторско в аранжимента и саунда като цяло, мисля, че когато има желание, нещата се получават много добре. А при нас желание не липсва.

S: А кога за първи път ти се „сблъска” с музиката му?

Д: Ще те излъжа, ако кажа, че съм „закърмена” с горепосочените групи. Може би ми трябваше време, за да порасна достатъчно за точно този изпълнител. И се радвам, че така стана, защото сега оценявам много неговото творчество! Сблъсъкът с подобни икони винаги е полезен, когато и да се случи, защото променя цялостния ти музикален свят.

S: Имате ли идеи за други трибюти, например на STRATOVARIUS? 🙂

Д: Това е една чудесна идея, но още по-добра идея ми се струва работата над авторска музика. Над това мисля и да се съсредоточи бандата оттук нататък и смятам, че за една млада банда това е верният път!

S: Освен нов трибют на DIO, какво ново около EAGLEHEART BG, някоя нова песен, нови членове?

Д: Най-новото и важното, което се случи покрай нас е, че вече сме с нов постоянен басист в лицето на Александър Спиридонов (Рампарт) – млад, много кадърен и амбициозен музикант, отлично се вписва в бандата. С него вече работим и по две нови авторски парчета, които, надявам се, ще представим много скоро. Предстои и официалното му представяне и приветстване в бандата.

Може би тук е мястото да уточня, че съставът, с който ще излезем на трибюта, е само за този трибют – Иво Икономов и Стенли, на които сме много благодарни за подкрепата.

S: Здраво работите, което е похвално всъщност! Кога да очакваме албум от EAGLEHEART BG и имате ли идеи за заглавието му?

Д: Албум ще има, това е една от целите, които сме си поставили за тази година, но по-важното е, че вече сме в пълен състав и можем свободно да работим по музиката. Не бързаме за никъде, качеството преди количеството. 🙂 А за заглавие засега не съм мислила, но то ще си дойде от само себе си.

S: Само авторски парчета ли ще включва или ще има кавъри например и ще пееш ли на български език?

Д: Всички песни, които сме реализирали досега, са на български език и поне в близко бъдеще така ще остане. Имаме прекрасен и много богат език и няма нищо по-хубаво от това да го използваш, за да пресъздадеш чувствата си. Относно кавърите, замислили сме един интересен кавър, на много известна българска песен от миналото. Ще бъде изцяло с нов, хард аранжимент, както си му е реда.

S: Ще чуем ли авторска песен на EAGLEHEART BG в трибютната вечер или ще е посветена само на музиката на DIO?

Д: Събитието е замислено като вечер на трибютите, тъй че авторска музика този път няма да има. Преди нас ще има акустично изпълнение от Шеки, Тина Христова и Стефан Денис Павлов, които ще представят музика на WHITESNAKE, мисля, че идеално ще предразположат публиката!

S: Как успяваш с всичко, сигурно е доста трудно – работа, семейство, музика, учене, концерти…

Д: Не мисля, че правя нещо по-различно от всички останали. 🙂 Хората живеят толкова забързано вече, че не си дават сметка колко много полезни неща вършат. Винаги търся златната среда в отношенията и задачите!

S: Кажи нещо за настоящите и бъдещи фенове на EAGLEHEART.

Д: Желая им най-вече здраве и една много успешна 2016 година! Никога да не предават мечтите си и винаги да вярват в себе си! Long live rock’n’roll!

S: Много ти благодаря за отделеното време Деси, ще се видим на 06 февруари и ще попеем заедно! We rock!

Д: И аз благодаря и ще те очаквам с радост!

Бъдете и вие на трибюта в бар клуб Adams на 06 февруари, ще е уникално!

12509355_1131739826870572_7076026213903833058_n

 

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото