SCORPIONS ще гостуват у нас на 17 юли

Уважаеми дами и господа,Scorpions_Return To Forever_c Oliver Rath_12

София Мюзик Ентерпрайсис има изключителното удоволствие да ви представи SCORPIONS 50th Anniversary.

17 юли (неделя) 2016 г., 20:00 ч. „Арена Армеец София“

София е една от спирките в турнето на легендарната немска група, с което тя празнува своя 50-годишен юбилей!

Фенове от няколко поколения, безброй вечни хитове, хиляди грандиозни концерти на няколко континента – SCORPIONS безспорно са една от най-популярните и най-обичани рок групи на всички времена! Списание Roling Stone ги определя като „героите на хевиметъла“, a MTV ги нарича „посланици на рока“. Немската банда отбеляза своя половин вековен юбилей със суперуспешно световно турне, което ще премине и през България. На 17 юли ще може да се насладим на Рудолф Шенкер, Клаус Майне, Матиас Ябс, Джеймс Котак и Павел Мончивода и да си припомним незабравими хитове като “Still Loving You”, “Rock You Like a Hurricane”, “Big City Nights” и “Wind of Change”.

50 години са изминали, откакто младежите Клаус Майне, Рудолф Шенкер и Матиас Ябс са бродили из улиците на Хановер и са обменяли идеи за записи на свои парчета. За тези десетилетия тогавашните млади музиканти успяват да се превърнат в най-успешната германска рок група на всички времена! Днес Scorpions са по-енергични от всякога и всеки техен концерт се превръща в истинско събитие. „Забележително е колко добре се справихме и как оцеляхме през всичките тези години, докато рок музиката сякаш излизаше от мода“, споделя с усмивка Рудолф Шенкер.

Само в Германия Scorpions продават повече от милион копия от култовия албум Crazy World и с това постижение се нареждат редом до звезди от ранга на Nirvana, AC/DC и Guns N’ Roses. Албумът съвсем закономерно става двойно платинен през 1991 г. и печели много нови почитатели на бандата по целия свят. Мега хитът “Wind of Change” дълго време остава на челни позиции в най-престижните класации и достига до номер 1 в седем страни.

Scorpions са продали над 100 милиона албума и са изнесли над 5000 концерти в повече от 80 страни. Великолепната петорка планира да сложи край на кариерата си през 2012 година, но това така и не се случва. В началото на прощалното им турне с 200 концерта, легендарните музиканти дори не са си представяли огромния интерес и пълните зали при всяка среща с публиката. Концертите им предизвикват истински фурор сред хилядите фенове от различни поколения. Именно любовта на публиката вдъхновява музикантите да поемат отново на едно много специално турне, което ще премине и през България.

Освен със серия концерти, Scorpions отбелязват 50-годишния си юбилей и с нов албум, 19 поред за групата – Return To Forever. Той се радва на огромен интерес от страна на меломаните, като попада в Топ 10 в редица страни, включително Франция, Германия, Гърция. Япония и Щвейцария. Новият албум става факт, след като музикантите решават да довършат свои идеи за песни, започнати през 80-те, но нереализирани до ден днешен. По повод 50 години на сцена рок легендите все пак успяват да вдъхват живот на музиката от миналото, а резултатът ще чуем по време на концерта им в София.

Билетите за концерта на Scorpions ще бъдат на много достъпни цени от 50 до 120 лв и могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Продажбата на билети стартира на 3 февруари (сряда) 2016 г. от 10:00 ч.

Първите 200 билета от всяка ценова категория ще са на промоционална цена с 10 % отстъпка!

  1. #1 написан от Злостър (преди 7 години)

    „50 години са изминали, откакто младежите Клаус Майне, Рудолф Шенкер и Матиас Ябс са бродили из улиците на Хановер и са обменяли идеи за записи на свои парчета.“
    Матиас Ябс се присъединява към групата през 1979 г. В момента той е на 60 години. Така че, едва ли на 10 години е бродил с Майне и Шенкер да обменя идеи. Да не говорим, че и Клаус Майне се присъединява към Скорпионс през 1969.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото