Мидалидаре, Мидалидаре, Мидалидаре 1

Първи ден

Фестивалът, който хиляди български фенове очакваха цяла година най-накрая започна. Вчера, 30.06.2023 година бе неговото начало.

Първият фестивален ден стартира с Де Ла Бона. Българският рок изпълнител, познат като двойник на Брат Пит, откри първият ден с няколко песни, най-знаковата, от които Du Hast на Rammstein.

Следващата група беше Iron Savior. Немските хеви метъл машини направиха грандиозно шоу и очароваха феновете с някои от най-големите си хитове – Rawring thunder, Hall of the heros, Sky crossed. Бандата е за първи път в България и въпреки нетипичните за тях метеорологични условия те забиха като истински хеви метъл зверове. След бойния им призив: „Искате ли още хеви метъл? Ще го получите!“ Те повишиха градуса на настроението и подготвиха подобаващо публиката за следващите групи.

Групата, която излезе на сцената след Iron Savior беше Dynazty. Шведските викинги направиха невероятно шоу и изпълниха брилянтно своя сет лист. Те също гостуват за първи път на наша земя. Направиха вдъхновяващо изпълнение на Power wheel. Типично за стила им те взривиха публиката подобаващо. На финала завършиха с Heartless madness, което напълни душата и премина границите между изпълнители и аудитория.

Хедлайнерите за вечерта Scorpions излязоха на сцената с един час закъснение, но започнаха вдъхновяващо и разбиващо и направиха незабравимо шоу. Peacemaker беше изпълнена с много хъс и страст. Последва изпълнение на вечния им хит Send me angel. Rock beleiver изпълнена с настроение. Последва завладяващото барабанно соло на Мики Ди, който разкърти и нахъса феновете до безобразие. Scopions изпълниха и едни от най-известните си песни: Black out, Still living you, Rock you like a huricain. За благодарност към феновете групата излезе на бис и завърши първата фестивална вечер запомнящо се.

За най-ранобудните или пък купонджиите, които не са лягали, Стефан Вълдобрев отпразнува Джулай морнинг с подобаващ концерт и остави морски привкус на аудиторията. Първата фестивална вечер беше емоционална, незабравима и изпълнена с прекрасна музика и настроение. Днес очакваме фестивалът да ни изненада с нова доза вълнуващи моменти и як метъл.

ГАЛЕРИИ

 

Scorpions              Dynazty             Iron Savior             De La Bona

  1. #1 написан от Анонимен (преди 10 месеца)

    Песента е Send me an Angel

  2. #2 написан от Анонимен (преди 10 месеца)

    Това ChatGPT ли го е писал? Едва ли, ако го бяхте пуснали ИИ да го пише, щеше поне да става за четене.

  3. #3 написан от Леле, какко (преди 10 месеца)

    Хубаво щеше да бъде, преди да бъде написано това репортажче, някой да го беше редактирал.
    Iron Savior изпяха далеч по-големи хитове, но не са споменати. Споменатите песни са Roaring Thunder и Skycrest.
    “Scopions изпълниха и едни от най-известните си песни: Black out, Still living you, Rock you like a huricain. За благодарност към феновете групата излезе на бис…”
    Така излиза, че в редовния сетлист са изпълнени горните песни и след това са излезли на бис. Е, не е точно така. Бисът беше Still living you, Rock you like a hurricane.
    Да не говорим, че така както е написано, излиза че Scorpions са изпълнили 6-7 песнички.
    Да не говорим, че освен с всичко друго, Scorpions са известни с посланията си за мир. А тук нито дума за изпълнението на Wind of change.

    • #4 написан от Леле, како (преди 10 месеца)

      И за да сме “политически” коректни, песента е Blackout. Без интервал, защото този интервал много променя смисълът и от ул. Козяк ще ни се обидят.

    • #5 написан от Пак аз (преди 10 месеца)

      И за да сме “политически” коректни, песента е Blackout. Без интервал, защото този интервал много променя смисълът и от ул. Козяк ще ни се обидят.

    • #6 написан от Анонимен (преди 9 месеца)

      Аз песента „Still living you“ не я знам. Знам „Still Loving you“. „huricain“ също не ми е ясно какво е. За БраТ Пит предполагам, че е на БраД Пит брат му.
      „Scorpions изпълниха И едни от най-известните си песни“ значи, че изброените преди това не са известни – примерно Send me angel (сиреч, Send me an Angel).
      И това са белите кахъри в тоя парцал. Какво значи нахъсани до безобразие? Кои са „типичните метеорологични условия“ за немците? Защо се публикува нещо от автор, дето е спрял да внимава в час по български някъде в четвърти клас и няма хабер от групите, за които пише?

  4. #7 написан от Анонимен (преди 9 месеца)

    Браво на Atina … слаб 2

  5. #8 написан от Анонимен (преди 9 месеца)

    Нека бъдем по-снизходителни към автора. Всеки допуска грешки, важното е в бъдеще да се коригира 🙂

    • #9 написан от wow (преди 9 месеца)

      Тука не става въпрос за 1-2 грешчици. А за цял текст написан толкова аматьорски и неграмотно, че няма накъде повече. Всяко 2-ро изречение е или грешка, или нелепица, или и двете.

  6. #10 написан от Hellraze (преди 9 месеца)

    Доста постен и, както написаха, аматьорски материал. Не знам сайта МХ 18 защо са го пуснали. Мислех, че държат висок стандарт, но това е на много ниско ниво. Айде да не е 4-ти клас, но най-много 7-ми. Запърви път чета такова нещо в този сайт. С връзки ли е пуснат тоьи материал или е бързано да се напише там нещо за фестивала?

  7. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  8. Коментари за тази публикация
В началото