House Of Pain в София

Разтърсилата света през `90те хип-хоп банда HOUSE OF PAIN идва в София на 5 юли по покана на организаторите на фестивала SPIRIT of Burgas 2011. Концертът им ще е грандиозния финал на второто национално турне SHOW YOUR SPIRIT! BECK`SPERIENCE THE SPIRIT OF BURGAS, подгряващо голямото събитие на 12, 13 и 14 август в Бургас.

Превърнали се в култ през последното десетилетие на 20ти век, HOUSE OF PAIN ще останат завинаги в световното музикално наследство с емблематичното си “Jump Around”. То се превърна в химн за милиони млади хора по целия свят, които и до днес свързват тийн годините си с музиката на ирландско-американската хип-хоп формация.

В основата на създаването на HOUSE OF PAIN стои Everlast – момчето от Калифорния, което поради заболяване пропусна миналата година участието си на SPIRIT of Burgas. За сметка на това обеща да се реваншира с участие през 2011г. В случая Everlast не просто изпълнява своето обещание, но ни води и бойните си другари от една от най-вдъхновяващите банди на всички времена.

Още като ученик в гимназията Everlast се събира с DJ Lethal и приятеля си Danny Boy. Момчетата се обединяват под името HOUSE OF PAIN през 1991г. През следващата година големия успех ги залива като лавина с появата на сингъла “Jump Around” от дебютния им албум, носещ името на формацията. В едно от парчетата от тавата, „Put Your Head Out“, участие взима и един от членовете на Cypress Hill – B-Real.

През 1994г се появява втория им албум „Same As It Ever Was”, а след реализирането на третия – „Truth Crushed to Earth Shall Rise Again” през 1996г. Everlast заявява на бандата, че от тук насетне продължава сам.

През август миналата година обаче HOUSE OF PAIN официално обявяват повторното си събиране и затвърждават това с появата си на Epicenter Music Festival във Фонтана, Калифорния, на 25 септември 2010г. В интервю за канадска радио-станция продуцентът на формацията C-Lance заявява, че бандата работи по чисто нов албум. Очевидно е, че феновете на SPIRIT of Burgas 2011 ще са сред първите в света, които ще чуят на живо новото творение на HOUSE OF PAIN лично от членовете на емблематичната хип-хоп формация. Тя идва у нас в оригиналния си състав, подкрепена от лайф банда с живи барабани, китара, бас и клавишни. И всичко това – със съдействието на Beck’s.

Шоуто е на 5 юли в София.
Точното място – клуб Pork Pie в Борисовата градина.
Стартът – 20ч.

Билети:
В продажба от 6 юни (понеделник) в мрежата на Eventim.bg
Цена на предварителна продажба: 30 лв.
Цена на входа в деня на концерта: 35 лв.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото