В очакване на новия албум на FIREWIND, днес премиерно получихме заряд от новия им сингъл  „Welcome To The Empire“. Видеото е режисирано от Panagiotis Kountouras, (VFX). Пост продукцията е дело на Media Distribution Partners.

Gus G. споделя: „Първоначалната песен в албума „Welcome To The Empire“ е естествен избор за сингъл. Създаването и заснимането на видеото беше непрекъсната работа за групата през януари. Искахме да се съчетаят футуристични, визуални ефекти и тъй като съм голям фен на научно-фантастични филми, исках сюжета да изглежда по този начин. Нашият режисьор Panagiotis Kountouras  излезе с концепция, сътрудничихме си с MDP, vfx компания от Hollywood, CA. Историята е поставена в антиутопия, където човечеството е предадено на Новия световен ред. Два киборга играят с бъдещето на човечеството на шах. Всеки ход има последствия и технологията ще бъде единственият победител. Това беше наистина предизвикателна продукция, но ние обичаме крайния резултат. Надяваме се и вие! „

След като през лятото на 2019г. гледахме FIREWIND на една сцена с AVANTASIA на Варна Рок Фест, вокалистът Henning Basse се оттегли и групата се спря на Herbie Langhans (AVANTASIA, RADIANT, SEVENTH AVENUE). Забележително продължение в историята на групата, изразено във всяка от единадесетте нови песни. Харизматичен, запомнящ се глас и присъствие.

Gus G. и Herbie Langhans се опознават през есента на 2019 г., след обиколката с QUEENSRYCHE. Седмици по-късно записите за „Firewind“ са готови за да бъдат миксирани в Lindell Audio Studios от шведския звуков инженер Tobias Lindell (EUROPE, AVATAR, H.E.A.T.) .

Албума ще бъде издаден на 15 май чрез AFM Records.

Tracklisting:

„Welcome To The Empire“

„Devour“

„Rising Fire“

„Break Away“

„Orbitual Sunrise“

„Longing To Know You“

„Perfect Stranger“

„Overdrive“

„All My Life“

„Space Cowboy“

„Kill The Pain“