TORCHIAФинландската метъл банда TORCHIA издаде своя жаден за кръв, дебютен албум „Of Curses and Grief“ на 27 октомври под името на Concorde Music Company.

„Of Curses and Grief“ разхожда слушателя от извисяващи мелодии от Ада до развратните канали на дет метъла. Албумът е продуциран от Hiili Hiilesmaa, легендарният финландски продуцент, който в миналото си е работил с групи, като H.I.M., AMORPHIS, ENSIFERUM и други от финалндските метъл класици.

Вокалистът Edward Torchia споделя мислите си за продукцията:

„В последно време групите се опитват да се надпреварват, кой има най-големия и „тежък“ звук в техните записи. Тези албуми в крайна сметка започват да звучат безинтересно и стерилни и на нас ни писна от това. С Hiili искахме да създадем звук, който е органичен, груб и вечен. Можете да усетите опасността в гневните ни изпълнения в този албум.“

Твърдото и смело звучене на албума е напаснато със произведението на символистът Santiago Caruso. Неговата картина „Root of Mystery“ създава тъмна атмосфера за прокълнатото измерение на TORCHIA.

„Песните са символични истории и не са задължително за този свят. Но слушателят може да открие негово собствено виждане, което контрастира с неговият житейски опит“, казва човекът написал някои от текстовете Ville Ritamaa.

‘Of Curses and Grief’ може да бъде открит в Spotify, Bandcamp и всички останали дигитални медии. Дискове и мърчандайз на групата, могат да бъдат открити на страниците на Inverse Store и Recordstore.