FEN записаха новия си албум и подписаха с Prophecy Productions!

FenЛондонската блек метъл банда Fen приключи работата по записите на новия си албум. Шестият опус на триото ще носи името „The Dead Light“ и ще съдържа осем парчета с обща дължина от около 60 минути. Материалът е композиран и аранжиран в продължение на последните 12-18 месеца.

Концептуално „The Dead Light“ отправя своя взор към небесата – взор към блестящите дълбини на безкрайния космос, взор към истините, които тепърва започват да проникват в човешкото съзнание и отразяват незначителността на човешкия вид. Взор към истините, които подчертават търсенето на утешение в монотеизма, зеещата бездна на нашата липса на истинско познание и това, че сме направили съвсем малка стъпка в огромното пътуване към истинско осъзнаване.

Записите на албума са протекли в британското „Foel Studio“ под вещото ръководство на Chris Fielding. Коментарът на китариста и вокалист The Watcher:

„През месец март се навършиха точно три години, откакто с Fen за последен път стъпихме в звукозаписно студио – работихме по този албум дълго време, оформяйки и променяйки песните, за бъдат те достатъчно изразителни, атмосферични и преди всичко „духът“ на записа да бъде възможно най-усъвършенстван.

Целта бе да кажем повече с по-малко – не виждаме смисъл просто да пренапишем „Winter“ и да направим друг албум с дълги, атмосферични и отнасящи песни. Този път целихме да поскъсим нещата, да отсеем това, което искаме да кажем и да го предадем в по-стегнати парчета. Беше предизвикателство, но се заровихме в себе си, за да оформим песни, които да са верни на същността и духа на групата, като същевременно се опитахме да разширим звуковата палитра и искаме да поразим слушателя с фокус и интензитет.“

„The Dead Light“ се очаква да излезе на бял свят в късната част на 2019 и ще бъде представен с разнообразие от колекционерски издания, плочи и тениски.

Другата актуална новина е, че Fen вече са част от каталога на германския лейбъл Prophecy Productions.

Коментарът на The Watcher:

„Без съмнение Prophecy Productions са водещо име, особено що се касае до представянето и издаването на атмосферична музика, без значение дали говорим за блек метъл, фолк, нео-фолк, акустична материал или такъв, стоящ извън рамките на удобните за квалификация жанрове. Етосът им винаги е бил свързан с музиката, която издават, и това наистина потапя слушателя в света на артиста. Fen като група винаги сме били огромни почитатели на Prophecy и за нас е чест да се присъединим към техния каталог, стоейки рамо до рамо с някои от най-напредничаво мислещите артисти, родени от съвременната метъл сцена.“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото