MAJESTICA – „Above The Sky“ (2019)

Majestica_Above-The-Sky_album-2019Задава се нещо епично. Сигурно сте чували за групата REINXEED, основана от китариста на SABATONTommy Johansson. Сега бандата започва наново под името MAJESTICA. Името само по себе си разказва какво може да очаквате от изкуството на триото – магия, майсторство и приключение – епичен симфоничен пауър метъл. Заедно с Johansson, който свири на китара и изпълнява вокалите, участват и китаристът Alex Oriz и басистът Chris David, но до тук с формалните подробности, защото нямам търпение да ви представя новия албум на момчетата, а именно „Above The Sky“.
Първата песен „Above The Sky“ е избрана подходящо като отварящ сингъл, тъй като дава едно невероятно първо впечатление за творчеството на бандата. Започвайки с едно завладяващо бас интро, парчето разказва историята на човек пленник на един неблагоприятен свят, чиято мечта и надежда е да лети над небесата, да усети светлината и да се почувства свободен.
Следва парчето „Rising Tide“. Майсторският пауър метъл в него ми напомнят за творчеството на HELLOWEEN не само защото са от един жанр, но и заради качеството на самата музика. Текстът ще ви отведе на едно нощно плаване из морета и океани към незнайни земи.
Песента „The Rat Pack“ разкрива една увлекателна, приятна и топла мелодия, която ви въвежда в пламенна история за война. За съжаление към нея не е пуснат още текст.
„Mostly True“ представя една интригуваща история за войни, дракони и война. Песента започва с изпълнение на орган, което прави атмосферата още по-призрачна, мрачна и нощна. Самото вокално представяне на Johansson я допълват, като я прави още по-завършена.
„The Way to Redemption“ е едно дълбоко, силно и емоционално изпълнение. Мелодията е въздействаща, като пауър елементите ѝ предават силата, а леко вмъкнатите симфонични елементи мрака и дълбочината. За това голямо отношение имат и китаристът Alex Oriz и басистът Chris David.
Следва парчето „Night Call Girl“, което разказва за човек, влюбен в момиче, което не може да си позволи. Сингълът е по-различен от останалите и жанрово бих го определила по-скоро като хард рок.
„Future Land“ е песен, изпълнена с приповдигнато настроение. Надежда, спомени, болка, трудности и битка за намирането на бъдещата земя.
„The Legend“ е интересно изпълнение, което разкрива легенда за болка, предателство, преоткриване на себе си и битки. Това е една от песните, които ти се отпечатват в ума и не можеш да си ги изкараш от там с дни.
„Father Time – Where Are You Now“ е изпълнение със сложна композиция. Започва като обръщение, на моменти ритъмът е като на веселяшка песен, а припевът си е чиста проба пауър метъл. Във всеки случай парчето е приятно за слушане.
Сингълът „Alliance Forever“ прилича на една от по-ранните песни на NIGHTWISH, не коя да е, а „Beauty and the Beast“. Но това е така, защото все пак групата се занимава както с пауър, така и със симфоничен метъл. Песента провъзгласява славните дни на битки и славния съюз, който ще продължи вечно.
В творбата може да чуете и оригиналната версия на парчето „Future Land“, което излезе през 2002 година като самостоятелно издание на REINXEED. Може да чуете разликата във версиите, като в по-новата се наблюдава по-голяма комплексност на самата мелодия.
Последната песен „Spaceballs“ закрива албума с едно футуристично звучене, отново леко хард рок.
Ако си търсите едно епично приключение през незнайни земи, митични същества, кървави битки и чудни мечти, то „Above The Sky“ е за вас.

Рейтинг: 9/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото