Емоции с ЮВИГИ и VIOLENTORY

Петък вечер, 29-ти ноември във Варна е отново благодатна на музикални събития, но комбинацията от Ювиги и Violentory на сцената на Varna Live Club ме привлича неудържимо. Пристигам в клуба и атмосферата е изпълнена с нетърпеливо очакване. Събирането на двете групи на варненска сцена е като малък празник за феновете.

Violentory

Violentory

Първи излизат домакините от Violentory. Последният албум на групата постигна изключителен успех не само на родна земя – на сайта на групата продължават да валят ревюта от най-разнообразни български и чужди издания, които основно гласят : силна искрена музика, мощна и разтърсваща с иновационни елементи. Започва шоуто на  Violentory и не само се съгласявам с написаното, но веднага съм увлечена в тайфуна завихрен на сцената , постепенно завладяващ цялото заведение. Настръхвам, безкомпромисният щурм на ударните и смазващият звук на китарите, подсилени от нежния звук на кийборда ни залива на вълни. И тогава следва промиването на съзнанията ни – неповторимият вокал на Димитър Белчев с огромното си разнообразие пробива всички защити и достига до най-тъмните кътчета на душите ни. Напълно изключила за външния свят изслушвам любимите си Brain Wash, Master of Dreams, Physical Decay и изобщо, ако случайно не сте още изслушали Theory of Life, просто не пропускайте да го направите или още по-добре – не пропускайте да гледате на живо. В края просто оставаме без дъх след Over you. Стиснати юмруци, стоманени погледи вперени в сцената, мятащи се коси – така ни оставят Violentory след смазващия си сет.

Не желаем да има край, но е време да починем преди появата на гостите от Ювиги. Прави впечатление топлите, приятелски отношения между групите, което усилва усещането за принадлежност и бариерите падат напълно.

Yuvigi

Yuvigi

Ювиги ни представят чудесна комбинация от технични прогресив елементи, разнообразни и оригинални електронни сегменти, дълбоко пропити от твърдото звучене на китарите. Чистият вокал и познатите текстове на български език изпълват помещението и започваме да пеем с Ювиги за тъгата и душевните терзания на Различните хора, за Злите езици съпътстващи ги в трудния им път и вътрешната Сила да продължиш – любима и на варненската публика. Нежното начало на Сива пустиня в притихналата зала и последващото избухване ни приближават към неизбежния край. Разбира се, не можем просто да си тръгнем. Ювиги не ни разочароват – чуваме отново Сила и още не е отзвучала силата на последните акорди, когато залата избухва мощно в израз на благодарност за невероятната музика, с която изпълниха сърцата ни и двете групи.

Прекрасна и много емоционална вечер създадоха за нас  приятелите от Ювиги и Violentory. Благодарни за невероятната музика и преживяване,  утихваме и бавно си тръгваме с повече сила в сърцата.

 

ГАЛЕРИЯ
Yuvigi
Ювиги
27 снимки
Violentory
Violentory
17 снимки

 

  1. #1 написан от Томека (преди 9 години)

    Violentory са зловещо добри и не ще да ги пропуснем на живо. Има слава в тях.

  2. #2 написан от Cruel_Sailor (преди 9 години)

    Концертът на Violentory & ЮВИГИ беше най-значимият и изпълнен с музикално майсторство концерт, който скоро се беше случвал във Варна. Искрени благодарности и на двете банди за неудържимата им сила и емоционално изпълнение и пожелания за скорошна изява на чужда (европейска) сцена.

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото