Да върнем рока в Северозапада – Комарево рок фест

komarevo-fest

Тъй като ако попитате Google той ще ви каже, че в България има няколко села с това име то става въпрос за село Комарево, общ. Берковица, обл. Монтана. Инициативата за този фестивал е на Цвета Йорданова, която е не само организатор на рок събитието, но и кметски наместник. Ето какво споделя Г-жа Йорданова за идеята около фестивала:

„Идеята ми за фестивала се роди, преди няколко месеца. Първата ми инициатива беше възстановяването на  библиотеката ни, която приключи успешно през март. Имах желание да направим в селото ни фестивал, който да доведе млади хора в района и да популяризира северозапада, който от доста време е изключен от останалата част на страната. Като любители на рока със съпруга ми решихме, че единственото нещо което искаме е да видим отново едно голямо рок събитие, тук в нашият край. Идеята на фестивала ни е като първа година да го направим безплатен, а присъстващите да дарят кой колкото може средства за ремонта на читалищния ни салон, който е в окаяно състояние.В няколко  Фейсбук групи пуснах обява, че търсим музиканти, който биха ни подкрепили и доста хора се отзоваха.“

Помощници в инициативата са още водещите от БНР Видин Пламен Коцев и Красимир Каменов. Първи на поканата се отзовават Иво Икономов и група ЕРИДАН, които ще са хедлайнери на събитието. За сцената, звука и осветлението ще се погрижи Ники Николов.

Останалите групи, които засега са заявили участие са Eagleheart и Rock on, две групи от гр. Монтана – Дедал и Цироза, както и две групи от гр. Берковица Toxicblast и Ликвидатор, като барабанистът на последните е от с. Комарево.

davГ-жа Йорданова е споделила още, че има много предложения от групи, които искат да се включат в благородната инициатива и организаторите на феста обмислят да го направят двудневен. Това ще разберем на по-късен етап.

Фестивалът ще се проведе на 11 август, а в момента се подготвя теренът, поляна близо до кметството, където ще бъде разположена сцената, а също така е предвидено място за палатки и пунктове за продажба на храна и напитки.

„Рокът е музиката на свободата. Преди години фестивалът в Берковица е събирал групи и фенове от цялата страна и чужбина. Аз искам да върна рока в Северозапада.”

– допълва още Г-жа Йорданова, а защо читалището е толкова важно за с. Комарево можете да прочетете тук.

Следете ни за още новини около събитието или преглеждайте страницата на Комарево рок фест.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото