Center и Talbot в Тhe Box – Post-Rock 4 част

В клуб The Box на 01 ноември се състоя четвъртият от петте Post-Rock концерта с участието на CENTER и TALBOT.

Center

Center

Center

Center

Този път клубът беше запълнен с малко по-различни фенове от предишните три концерта. И този път тоновете от първата песен прозвучаха с леко закъснение, а не както беше обявено в 20:00, но това няма значение, защото Center вдигнаха настроението още със старта. Твърдото звучене на китарите и експресивните барабани обединяваха тематичните стоунърски идеи, които подпалваха феновете. Групата изпълни 6 трака, като четвъртото бе презентирано от групата с името Center of Gravity. През цялото време момчетата от Center поддържаха контакт с публиката и го раздаваха доста майтапчийски. Изказаха благодарност към post-rock обществото и с края на последното парче презентираха и приветстваха на сцената естонците Talbot, на които им бяха нужни няколко минути за организация.

Talbot

Talbot

Talbot

Talbot

Те си носеха лично и допълнително озвучаване. Имаха си собствен пулт и техен човек, който да манипулира звука зад него.  И с началото на първата песен си пролича голямата разлика в плътността на звука. За моя изненада Talbot звучаха доста по-ефектно от техните албумни изпълнения. Те показаха как само двама изпълнители могат да направят комплексно и богато звучене. Соло и ритъм китара не присъстваха в списъка от инструменти, но тяхното присъствие въобще и не беше нужно. Вокалите и на двамата бяха озвучени с мощни ехо ефекти, като характерното при тях е, че  твърдите вокали се изпълняват от барабаниста, а по-ефирните лийд вокали от басиста. Може би е малко неправилно да ги характеризирам като барабанист и басист, защото  Магнус Андре  и Джармо Нуутре използваха и други инструменти, като синтове и дайре. Сред първите редове в публиката се заформи и агитка от дългокоси фенове, които разклащаха вратове и развяваха коси с участието и на момчетата от Center. Малко преди десет часа завърши и последното парче и групата напусна сцената. Феновете обаче не оставиха нещата така и с упорити възгласи успяха да извикат Talbot отново на сцената за едно парче на бис.  След края на участието на Center, Maкс – барабанистът на Mental Architects излезе да благодари за присъствието и да анонсира последния от поредицата Post-rock концерти с участието на Tides from Nebula (POL), които идват за втори път у нас и  Mental Architects (BG) – Math-Rock/Post-Rock.

 

Talbot
Talbot
20 снимки
Center
Center
14 снимки

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото