ANTICULT турнето на Decapitated помете и София

 

След като по-рано тази година DECAPITATED бяха принудени да отменят доста голяма част от текущите си участия и не успяхме да ги видим заедно с KREATOR, този ноември те се завърнаха като хедлайнери, за да ни отвеят главите под надслов ANTICULT BALKAN TOUR”. Като основен съпорт в това турне се включиха датчаните HATESPHERE и поляците THY DISEASE .

Концертът беше открит от сибирските дет метъли DEHYDRATED с известно закъснение, поради което руснаците бяха с доста обран сетлист. За сметка на това вокалистката Ира демонстрира стабилно присъствие на сцената на смазващи харш вокали, макар и само 15 минути.

В 19:40ч. полупразният клуб започна да се изпълва с фенове на тежката музика, дошли да подкрепят софиянците GRIMAZE. В началото на този месец  групата издаде и първия си дългосвирещ албум, озаглавен Planet Grimaze”. Чухме парчета, както от новия материал, така и добре познати стари, като Survival of the Fittest”. Нашите момчета и момиче успяха да раздвижат насъбралата се тълпа и да повдигнат духа на настроението.

Без да губят време след GRIMAZE на сцената се качиха и поляците от THY DISEASE, с които се срещаме за втори път. През 2016г. бяха в България пак с DECAPITATED, поканени отново от BGTSC за афтърпартито на Sofia Metal Fest в Mixtape 5. Групата ни представи и новия си вокал – Marcin „Regis“ Parandyk, който се присъедини към тях в началото на годината.

HATESPEHERE забиха мощно малко след 21ч. и не оставиха освирепелите вече фенове да си поемат дъх. Вокалът Esben „Esse“ Hansen имаше постоянен контакт с публиката и приканваше към наздравици, вдигайки бутилката си с българска бира. По този повод изпълниха и парчето Drinking with the King of the Dead”. Чухме и парчетaта Corpse of Mankind” и Ruled by Domination”  от последния им албум “Reduced to Flesh”. След почти 50 минутна касапница, датчаните благодариха на българските си фенове и завършиха с добре познатата  Sickness Within” .

DECAPITATED се появиха с гръм и трясък на сцената на Mixtape 5 и забиха две парчета от Anticult” албума – Deathvaluation” и “Kill This Cult”.  После ни върнаха в далечната 2006г. с “Post (?) Organic” и продължиха към “Blood Mantra” албума от 2014г. Макар и непълен, в клуба се събраха беснеещи фенове, които сформираха мощно пого в средата на залата. Това бе забелязано от бандата и вокала Rafał „Rasta“ Piotrowski продължи да нанася мощни музикални удари върху всеки дръзнал да стъпи в територията на DECAPITATED. И понеже това беше един Anticult концерт, чухме още няколко парчета от едноименния албум, като “Never”, “Amen” и разбира се “Earth of Scar”, след която момчетата слязоха от сцената само, за да бъдат извикани отново с бурни крясъци и скандирания. Поляците проявиха милост към публиката и бързо се качиха отново, за да забията “Blood Mantra”, с което да изсмучат и последните ни оставащи сили. Участието им приключи с благодарности към българските фенове, за това че са били още по-шумни от предния път.

 

Setlist DECAPITATED:

Deathvaluation
Kill the Cult
Post(?) Organic
The Blasphemous Psalm to the Dummy God Creation
Nest
Day 69
Mother War
Spheres of Madness
Never
Earth Scar
Amen

Anger Line
Blood Mantra

 

 

  1. #1 написан от Tangrisnir (преди 4 години)

    Само да допълня сета – имаше и Anger Line преди Blood Mantra

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото