And not a single word was given that day

Доказано е, че музикотерапията може да доведе до състояние на транс, а когато се провежда групово е възможно участниците да изпитат едно и също или пък да видят подобни картини, и дори да постигнат подсъзнателна връзка един с друг. Разбира се, вие решавате дали си струва да вярвате на експерименталните методи..

…Или иначе казано – на 01.11.2012г. в клуб *Mixtape 5* се състоя първият самостоятелен концерт/терапия на поляците от Tides From Nebula, които бяха подкрепени от родните стоунъри Center.

Концертът се забави доста, поради проблеми с натоварения трафик, на който е попаднала групата, така че Center заеха местата си към 10 без 15, приветствайки ни с „ Добър вечер, господа, дами и прилепи “ – останалите от хелоуинското парти весели украшение по тавана на клуба.  Момчетата бяха в шегаджийско настроение и паузите между парчетата им преминаха в подхвърляне на лафове с публиката. Музиката им, както те сами я описват, представлява хард рок с много елементи на стоунър. Тоест, готини мелодии и рифове, силно напомнящи на първите неща на Black Sabbath, но, разбира се, пречупени през болните мозъци на групата. Покуфяхме стабилно, деветте парчета се изнизаха бързо и към 11 часа вече беше време да видим основното ястие за вечерта. Сетлиста им ще намерите на края на страницата.

Из тълпата се срещаха разнообразни пришълци. От хора с тениски на Burzum до хора с костюми, а най-сладката гледка беше едно малко хлапе, което тичаше и подскачаше наоколо, следвано от симпатичната си майка/кака/леля ( така и не разбрахме ), с розова коса и пънкарски одежди.

Скоро, съвсем скромно и без много шум,  се появиха четиримата ни лични терапевти за вечерта. От този момент нататък спомените на всички ни със сигурност са различни и може би дори се губят. Всички се пречупихме под хипнозата от разливащите се звуци.. Сигурно ви звучи безкрайно лигаво и поетично, и определено сте прави, но какво толкова – за час и половината групата ни дари с прекрасното спокойствие, което със сигурност никога не е достатъчно в ежедневието на повечето от нас. И ако често ви се приисква да зарежете всичко и да се изолирате ( в някоя къщурка на село, например), то музиката на Tides From Nebula със сигурност би била перфектният фон за това. Не бяха пропуснати и милите думи, че в България групата се чувства като у дома си, въпреки че отсъства от домовете си вече цял месец. По средата на концерта чухме новия страхотен сингъл Hollow Lights , който пожъна много добър успех, което пък ни кара да очакваме новия албум през 2013-та с още по-голямо нетърпение. А и все пак бандата обеща да се върне, за да ни го представи лично! А всичко това се случва в едно твърде особено състояние – чувстваш се едновременно толкова забил и самовглъбен, едва ли не надрусан, а същевременно си толкова свързан и с останалите сред публиката, и с хората на сцената. Накратко – абсолютно всички, и свирещи, и слушащи, избухнахме жестоко! А ако още се чудите или пък ви е писнало всеки да слага представката “ пост “ на всичко, просто чуйте двата албума на поляците, за да добиете представа що е това пост-рок.

Хайде, щрак! Излезте от хипнозата, раздвижете се бавно и се върнете в реалността – концертът свърши. Наздраве и до следващият път.

 

Специални благодарности на скъпите ни организатори – ShadowLand Music! Това бе поредният жесток концерт!

Tides From Nebula setlist

Setlist Center
Setlist Center

 

 

 1. #1 написан от Milena (преди 7 години)

  pics, videos – anyone?

 2. #2 написан от DeadMistress (преди 7 години)

  Ще има до няколко дни!

 3. #3 написан от ArthurDent (преди 7 години)

  Снимките на Center са качени – сега се дообработват и другите:
  http://metalhangar18.com/gallery_mh18/2012%20year/Tides%20From%20Nebula/Center

 4. #4 написан от Milena (преди 7 години)

  Екстра сте!

 5. #6 написан от Grim Ravisher (преди 7 години)

  Никога не съм ги чувал тези, но много хубаво ревю!

 6. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 7. Коментари за тази публикация
В началото