Интервю с Mark Osegueda (DEATH ANGEL)

Mark Osegueda

Отвличайки Mark от лапите на феновете му в клуб R.B.F, си поговорихме за следните неща:

Първият ми въпрос е, естествено, за новият ви албум Relentless Retribution. Пълен с гняв, speed thrash metal, и същевременно с това съдържащ песните Claws In So Deep и Volcanic, които звучат доста лирично. Как решихте да вкарате акустична китара в музиката си и би ли ми казал малко повече за концепцията на албума?

Искахме да импровизираме с акустичната китара, всъщност в доста интро-та може да се чуе, има банди, които са ни вдъхновили, а и акустичната китара е незаменима част от музиката. С новият албум, правим нещо, към което се стремим винаги – да вкараме ново звучене.

Относно текстовете, гневът е основен мотив, защото последните може би, година – две, с Роб минахме през доста неща, като се започне с оттеглянето на Анди от бандата. Ние двамата се опитвахме да търсим нови хора, да се сработим с тях, преди да се подготвят нови албуми и т.н., да разберем кои са ни били приятели, виждаш истинските лица на хората и естествено, всичко това се отразява на текстовете ни.

В този ред на мисли, злополуката с Анди ли беше единствената причина Death Angel да се оттеглят от сцената през 1991?

Не, определено не е единствената причина. Дори и да не се бе случило, щяхме да се оттеглим до година, най-много година и половина. Ние започнахме да свирим много млади, незнаейки нищо за музикалната индустрия, започнахме да печелим пари, но подписахме доста договори, без да имаме представа за последствията, неща, които ни отдалечиха от основната идея, която бе водеща при създаването на бандата – да свирим нашата си музика! Тези причини, всъщност, ни доведоха до прекъсването.

А как стигнахте до решението да се съберете отново, не само за фестивала Thrash of the Titans през 2001, а и за други изяви и нови албуми?

Първата причина беше само и единствено за фестивала, но реакцията бе невероятна, прекарахме чудесно, започнахме да участваме и по други концерти и ни хареса усещането. Още на първите 5 минути, когато започваш да свириш си казваш: “ О, Боже мой!“. И оттам – нататък всичко започна да се случва като при една снежна топка – когато я пуснеш, тя събира повече и повече сняг, още и още, а и реакцията на феновете беше толкова взривяваща за нас и ние искаме това да се повтаря.

Какво мислиш за реюниъните на групи като Forbidden, Testament? Очевидно е, че траш-а се възражда през последните години, но това ли е, според теб причината такива банди да се съберат отново за издаване на албуми или и те са имали нужда от това, като вас?

Смятам, че всеки, който се занимава активно с музика, има моменти, в които иска и трябва да си почине, но идва един момент, в които започваш да се чувстваш празен и искаш да правиш това, което обичаш отново и когато започнеш, разбираш, че това ти е липсвало. Днешната траш сцена е един микс от „групите от вчера“ и новите, млади банди, които разбиват. Страхотно е да видиш млади хора, които се раздават до краен предел, а това ни вдъхновява и нас.

Какво мислиш за траш сцената тук, на Балканите?

Невероятна!!! Обожавам Suicidal Angels, всичко което правят, начина, по който го правят, как поднасят музиката на феновете. Всичко правят от сърце! Страхотни момчета и ние много се радваме, че сме част от това турне, че сме заедно с тях, част от нещо незабравимо! За първи път сме тук и ни харесва адски много.

Надявам се, не за последен?

О, не, в никакъв случай, това е началото на още много гостувания.

Благодаря ти за това интервю, Марк!

И аз, забавлявайте се!

Така, с усмивки и добро настроение, протече интервюто с Марк

Така, с усмивки и добро настроение, протече интервюто с Марк

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото