1986: CHRONOSPHERE, DASH THE EFFORT и HELLRIDER

Годината е 1986, април, 4-ти…
Преди един месец е излязал албумът Master Of Puppets. Третият от поредицата „Metallica“. Toва е годината, в която на бял свят, особено в Белия Свят, се появяват и Peace Sells…but Who’s Buying?, Pleasure to Kill, Morbid Visions…, а някога през октомври предстои Slayer да превъртят играта като издадат Reign in Blood. А Reign in Blood започва с Angel Of Death
Панталоните са червени, кецовете – бели, а прическата на Дейв Мъстейн е една от най-популярните. Chronosphere забиват на някой от по-големите ни стадиони, пого, меле, “Мелодия на годината” не съществува и всичко си е както трябва.

С такъв вкус те оставят Chronosphere, вкус на ’86-та. Полъх на thrash metal, на нещо овехтяло. Само че по един от най-добрите начини. Chronosphere са дръзки, почти нагли. Те са точни, но и бързи. Взели са най-доброто от музиката през ’86-та и са на 20, може би и малко отгоре. Chronosphere нямат все още гъсти бради, но имат топки, за да свирят откровен thrash през 2015 година. И го показаха на 50-60 човека, решили да прекарат събота вечер в Bar „ZAR“. Това е второто им гостуване в столицата ни, след миналогодишното им участие заедно с Rotting Christ, Dimholt и Murder of Crows в клуб RBF. Гърците също включиха в европейското си турне Бургас, Варна и Русе, а на 27 април могат да бъдат засечени дори в Шумен. Препоръчвам, защото имаме свеж полъх, идващ от 80-те.

20-тина минути преди 1986 година бяхме блъснати от една друга вълна. Dash the Effort. Те са от онези групи, които изпълват не само сцената, но и залата с енергия, а голяма част от това се дължи на фронтмена им. Енергията е екстремна. Крещяща. Хваща те и не те пуска, докато не се предадеш и въпреки болките в краката, те кара да скачаш. Или поне да опиташ. Метълкорът не е точно това, което ми пасва най-добре, обаче Dash the Effort са добро откритие за мен и с нетърпение очаквам следващ концерт. А и винаги гледам позитивно на групи, включващи конфигурацията жена+бас, някак чаровно е.

Часът е около 19:20, 4 април 2015 година. Първата група тази вечер са бургазлиите Hellrider, които хич не се заиграват с увертюри, а директно и по същество засипват с ударен death/thrash. След доста смени, от скоро към състава на групата се присъединиха китаристът Васко Симеонов (Wartime), както и басистът на доста нашумялата напоследък death/doom банда Bleak Revelation – Антон Андонов. Момчетата досега имат издаден един демо албум „The Face Of Death“, както и бяха включени в компилацията DEATH METAL BULGARIAN FANS. Пожелаваме им успех и чакаме албум!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото