Познатият от групите Demenzia, The Barbarones, Everest и др. Владимир Бочев представя първия си солов албум, който се казва „Four“. За реализацията на десетте песни му помагат неговите колеги Илиян Велев Drumzy, Кристин Рангелов и Мила Люцканова.

Песните са на български, a стилът не може да се дефинира еднозначно, тъй като песните много се различават една от друга. Преобладава китарния звук с много барабанни акценти.

Албумът се заражда по време на пандемията. Множеството отделни идеи придобиват цялост, на първо време, като песни, а в последствие и като части от една по- голяма картина. Свързващата нишка е цифрата четири, която присъства под някаква форма във всички песни.

Четири винаги е смятано за свещено число и в много древни култове името на Бога се състои от четири букви – Адад (асирийски), Амон (египетски), Итга (татарски), Есар (турски). Това е числото на твърдата материя, светът, Земята. Четири са основните посоки на компаса, сезоните, елементите.

За автора обаче четири се свързва с драматични лични преживявания и е символ на дълбока промяна.

Можете да слушате Val De Mar “Four” в SpotiFy  и на всички останали стриминг платформи (Youtube Music, Deezer, Tidal и др.).

Албумът е реализиран по проект „Музикални инициативи“ на Национален фонд култура.