Софийската алтернативна рок група се появява за пръв път в очите на феновете – пардон – вълците, в началото на 2022 г. със своя дебютен сингъл Wolf Pack, сниман на фона на красивата българска природа край Чепеларе и въздействащите български народни вокали на гост изпълнителката Дарина Иванова от Филип Кутев. Парчето е посветено на силната енергия на рока, силния рев на мотора и силното сплотено общество, което се заформя около младата група.

“За нас е важно да не се делим на банда и фенове, а всички заедно да сме едно цяло – като глутница вълци, която си помага и в която има солидарност” – споделя Ник (Никола Стоянов), основател и вокалист на групата.

Всъщност, групата се състои от цели 7 вълка, а те самите разказват, че всеки един е коренно различен – както в музикален, така и в по-общ житейски план. И именно уникалният микс от уж неразтворими една в друга съставки прави изкуството на Overhook едновременно слушаемо и достъпно от една страна, смислено и автентично – от друга.

Вторият сингъл на групата, Broken, който излезе съвсем наскоро, отбелязва динамичното израстване на младата група и в момента катери различни класации. Клипът, осъществен от бандата в колаборация с Пламен Каменов (Plamenkov) от Anomaly и креативното дуо The Trackers, прави онази сериозна заявка за световна аудио-визуална продукция на алт рок музика, за която Ник разказва, че мечтае от малък. Интересен факт – идеята за песента Broken се заражда в главата му преди вече повече от 8 години и явно житейският път на всеки от членовете на бандата е трябвало да мине през достатъчно много далечни дестинации, за да узрее и да стане възможен днешният краен продукт.

Гледайки напред, групата Overhook все така се бори да сплотява хората, да разказва автентични истории и да бъде дом за искреност и откритост на всички вълци!

Но какво крие бъдещето за тези млади артисти и глутницата около тях? Със сигурност още много нови парчета, съвместни преживявания и сбъднати каузи!

Последвайте Overhook

Ако ви е допаднало това, което чухте и прочетохте, на 18.03 групата ще свири в bar Singles с out of muse