Представяме ви новата продукция на OFFRoad-band –  ”STOP THE WAR!“!

https://stopthewar.cc/

Когато на 24.02.2022г първите руски бомби и ракети започват да падат и убиват в Украйна доктор Деян Иванов-по професия коремен хирург се намира в операционната. Нагледал се на толкова много кръв и човешки страдания той е убеден пацифист. Освен хирургията другата голяма любов на Деян е музиката-китарист е на рок-групата OFFRoad-band. Но е минало почти десетилетие от времето в което групата е била активна. А китарата отдавна е “окачена на стената”.
Но случващите се събития са така шокиращи за него, че на мига отново грабва китарата и създава песента “STOP THE WAR!”. Буквално на един дъх! Само за няколко часа в същия този ден се раждат и текста и музиката. Деян няма как да остане безразличен-има толкова много приятели както в Украйна, така и в Русия. През годините е посещавал много пъти и двете страни. Не му дава мира човешкият въпрос: “Защо се случва тази братоубийствена касапница?!”. Посланието на песента е отправено не само срещу войната в Украйна, а и срещу всички войни, бушуващи в момента по света – в Сирия, Йемен, Етиопия, Палестина…

Дано управляващите по света се вразумят и не стигнем до ядрена катастрофа! Дано никога да няма повече войни, водещи до хиляди жертви и милиони съсипани съдби! Дано човечеството се спре по пътя към своето самоунищожение! Нека доброто надделее над омразата, алчността и демагогията, за да не загине цивилизацията ни! 

Ако това послание ви докосва, моля споделяйте го! STOP THE WAR! WAR NO MORE!
Трескаво бързайки да реализира песента, Деян ясно осъзнава, че тя няма силата да спре войната, но се надява да повдигне поне малко духа на хората защитаващи Родината си и на страдащите цивилни. Да им покаже че не са сами и да отправи призив за мир още в първите седмици на инвазията. Тогава все още не знае, че предстоят цели 7 месеца изпитания докато песента е готова. Още по-малко е очаквал, че дори след тези дълги месеци посланието в нея ще се оказва все по-актуално. Защото войната все още бушува, все по-кървава и безмилостна.

В началото на март дългогодишният вокалист на OFFRoad-band отказва да изпее песента и дори напуска групата. Това е тежък удар за бенда и краят на едно 20-годишно приятелство. Минават цели 4 месеца в търсене на подходящ нов певец. След много прослушвания в групата вече започва да се прокрадва дори отчаяние-ако не се намери подходящ глас песента няма как да се реализира! И точно тогава се случва така дълго чаканото малко чудо-съдбата ги среща с Лъчезар Косев (вокали). И работата бързо потръгва! До тогава с безценната помощ на техни колеги-приятели членовете на групата вече са записали аудиото на песента без основните вокали. Павел Стойчев (саунд-инженеринг), Георги Бакърджиев (ударни), Алексaндър Котов (бас китара), Мими Тодорова (бек-вокали), Красимир Гюлмезов (клавишни), Ненчо Стефанов – NinYo (бек-вокали) и Орлин Цветанов (цигулка) дават всичко от себе си и напълно безвъзмездно за реализацията на записа. След появата на Лъчо най-сетне са записани и окончателните основни вокали!
През юли и август старите приятели на бенда от UVT-Цветана Маринова (режисьор), Веселин Горанов (продуцент) и Васил Ганев (оператор) заедно с целия си екип създават и видеото към песента. Но това се оказва предизвикателство само по себе си-водени са повече от два месеца и половина преговори с безброй фоторепортери и световни информационни агенции за авторските права над десетките въздействащи кадри от войни, намерили място във видеото. За да позволят легалното им използване някои искат баснословни суми и “извиват ръце”, а други даже не отговарят на имейлите си през “отпускарския сезон”. По тази причина част от снимките от първоначалния проект (най-вече отразяващи войните водени в момента по света извън Украйна-бяха 50% от всички снимки в клипа) за съжаление отпадат и за това имат вина известни информационни агенции, на които не заслужава да им се споменават имената! Други фотокореспонденти (макар и единични) предоставиха кадрите си безвъзмездно, научавайки за каква антивоенна кауза ще бъдат използвани. В крайна сметка всички финансови въпроси с авторските права на останалите кадри са уредени и песента и видеото най-сетне са завършени!