Покана от SERPENTINE CREATION за концерта на ANCIENT

Култовата българска блек метъл група SERPENTINE CREATION отправи своята покана към българските фенове по повод наближаващия концерт на легендарните Ancient. SERPENTINE CREATION ще са ко-хедлайнер на събитието, което ще се проведе на 16 март (събота) в столичния клуб При Черепите – OldSkulls Club. Тяхното обръщение можете да видите тук.

Ancient са сформирани през 1992 г. в Берген, Норвегия. До момента групата има издадени шест албума под лейбъла на Metal Blade Records, както и множество мини албуми и ЕР-та. Албумът „The Cainian Chronicle“ се смята за образец на норвежкия блек метъл и един от класическите албуми в жанра преди групата да смени стила и концепцията си през следващите години. Специален „The Cainian Chronicle“ сет ще имат шанса да видят присъстващите на концерта, а още по-специално събитието ще направи гост-участието на Kaiaphas.

Към днешна дата Ancient може да се считат за една от оригиналните норвежки блек метъл групи, които са били част от вече известната сцена от началото на деветдесетте. Те са една от първите норвежки блек метъл групи, които подписват договор със значим лейбъл (Metal Blade Records). Няма доказателства за каквото и да е участие на Ancient в скандалните събития разиграли се на норвежката блек метъл сцена, въпреки че те са част от същата тази сцена. Ancient може да се считат за историческа блек метъл група по всички стандарти, чийто път е поел различни посоки след преместването на музикантите в различни точки по света и последвалото напускане на местната норвежка сцена.

SERPENTINE CREATION са ко-хедлайнер на събитието. Те са най-обичаната българска блек метъл група, която все още държи жив духа на този стил на родната сцена. Създадена от бивши членове на най-известните български блек/дет метъл групи DESOLATE (Влад – китари и вокали и Джафар – бас) и DEMONISM (Mephistophel – барабани) в края на 2001 г. В началото, те съществуват под името DYSTOPY, а три години по-късно го променят на SERPENTINE CREATION. „SERPENTINE CREATION е уникална и независима група!“. „Сатанинската троица“ са делили една сцена с имена като SEPTICFLESH, DIMMU BORGIR (това, което се оказа последното им шоу с Mustis и Vortex изобщо), NAER MATARON, CORPUS CHRISTII и ATHOS да споменем някои. На 16 март ще разделят (съвсем буквално) и една сцена с легендарните Ancient.

Нашите приятели AMBROZ от съседна Северна Македония ще допълнят лайн ъпа на събитието. Те са гостували много пъти в България и винаги са приемани много топло от родните фенове. AMBROZ е Symphonic Black/Death Metal банда сформирана през 2004 г. в Скопие от Дијана Пешовска (клавир) и Цветан Спиркоски (китара). Групата започва концертна дейност от 2006 г., като имат участия с групи като KROW (Бразилия), THE STONE (Сърбия), FROSTMOON ECLIPSE. Печелят първо място на „Total Demo Fest“ през 2010-та. Дискографията им започва през 2008 г., когато записват своето първо демо, озаглавено „Night Funeral“. През 2015 г. групата издава самостоятелно дебютния си дългосвирещ албум „Into The Endless Void“, който се превръща в албум на годината в родната им страна. Едно наистина огромно признание, като се има предвид какъв стил музика е на почит по нашите ширини. Последният албум на AMBROZ „Monuments of the Deceived“ излезе в края на миналата година. Една много зряла и добре продуцирана творба, която ще имаме удоволствието да чуем и на живо на 16 март.

Като подгряваща група на събитието ще видим родните Historian. Един от множеството проекти на обичания български музикант Ники Велев. Основани през 2013 година те сякаш залагат повече на концертна, отколкото на студийна дейност, но винаги имат какво да представят.

И така:

Кой:

Ancient – Black Metal, Norway
Serpentine Creation – Black Metal, Bulgaria
Ambroz – Black Metal, North Macedonia
Historian – Melodic Death Black Metal, Bulgaria

Кога:

16.03.2024
19:00 часа
Клуб При Черепите/ Oldskulls Club, Sofia,Bulgaria

Колко:

Билети на цена 40 лв. все още можете да поръчате на следния адрес:
https://epaygo.bg/8013643393

В деня на събитието на входа на клуба цената им ще бъде 50 лв.

Страница на събитието.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото