Нов албум от FARSOT

Германската блек метъл банда Farsot анонсира нов албум. Наследникът на появилия се през 2017 година „Fail-Lure“ се нарича „Life Promised Death“ и ще излезе в началото на следващата година.

Светът на Farsot е мрачно и сурово място. Това тъмно царство се управлява от воюващи крале, които се наричат Смърт, Страх, Скръб и Омраза. Характерният почерк на германците винаги е отразявал тези мрачни аватари и четвъртият им албум „Life Promised Death“ не е изключение. „Life Promised Death“ е истински наследник, на всичко, което Farsot са правили досега.

Това, което прави албума различен е по-високата плътност на звука и  суровите рифове, както и изненадващо запленяващи песни, които граничат с това да бъдат закачливи. Според бандата, това се дължи на факта, че основно вдъхновение за творбата е бил грънджът. Това, което изглежда малко вероятно при първо повърхностно слушане, става ясно доловимо при по-задълбочено ангажиране с творбата.

В текстово отношение Farsot предат подходящо тъмна история, която се разгръща като тематична основа в продължение на целия албум. „Life Promised Death“ разглежда идеята за изплъзването на живота.

Бандата се появява на бял свят от източногерманския град Гота, област Турингия през 1999 година. Идната 2024 маркира 25-годишнината на Farsot. Имайки предвид дългогодишната успешна история на блек метъл група, забележителен е фактът, че от петимата настоящи членове, трима са от основателите и четирима свирят заедно повече от 20 години. Следващи свой собствен артистичен ритъм, Farsot взимат всичкото необходимо време, за да създадат четвъртия си шедьовър. Красивият горчиво-сладък плод на труда на цялата банда, както и всичките креативни кръв, пот и сълзи си струват усилията – „Life Promised Death“ е перфектният саундтрак за тези мрачни и обезпокоителни времена.

Песните в албума са:

01. Nausea
02. Buoyant Flames
03. Into Vertigo
04. Chimera
05. Stray Dogs
06. Descent
07. Lost Momentum

„Life Promised Death“ излиза на 16 февруари 2024 чрез Prophecy Productions.

Първият сингъл от изданието се нарича „Nausea“ и може да го слушате долу. Към песента е заснето и видео:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото