Dark Essence Records обявиха подробностите за “Through Aureate Void”, вторият пълноформатен албум на британците FIVE THE HIEROPHANT, група, която използва необичайни инструменти, за да създаде мрачна дрон-подобна вселена, където психеделичният блек метъл се комбинира с джаз и дуум до опустошителен ефект.

Следващият „Over Phlegethon“ от 2017 г. „Through Aureate Void“ върви в още по-психеделична посока, без да губи тежестта или тъмнината, които са пропили в дебютния им албум.

Групата обяснява:

„Отне повече време от очакваното, както можете да си представите, поради обстоятелства, които ни сполетяват всички. Независимо от това, новият албум е завършен и готов да ви отведе на пътешествие през позлатена празнота. Това е доста абстрактно и има много експерименти, както по отношение на звука и използваните инструменти, така и върху структурите на песните. Голяма част от тях идва от импровизация и оставяне на нещата на случайността. Предполагам, че сме стигнали по-далеч от дебютния ни албум.“

Видео тийзър към предстоящия албум можете да видите по-долу.

Плануван за издаване на 26 февруари 2021 г. и за пореден път с корица на легендарния норвежки художник Odd Nerdrum, списъкът с песни и обложката на „Through Aureate Void“ е както следва:

1. Leaf in the Current
2. Fire from Frozen Cloud
3. Berceuse (for Magnetic Sleep)
4. Pale Flare over Marshes
5. The Hierophant (II)

“Through Aureate Void” ще бъде наличен на CD, LP и в дигитален формат и вече може да бъде поръчан от:

Webshop: https://darkessencerecords.no/shop
Bandcamp: https://five-the-hierophant.bandcamp.com/

 

 

 

 

Феновете на FIVE THE HIEROPHANT също ще се радват да разберат, че Dark Essence Records ще издадат винилова версия на „Over Phlegethon“. Това е първият път, когато албумът ще бъде издаден на винил, а списъкът с песни е както следва:

1. Queen over Phlegethon
2. Vampire
3. Seafarer
4. Der Geist der stets Verneint
5. Sepulchre
6. Omen Tree

Виниловото издание на „Over Phlegethon“, което ще види бял свят също на 26 февруари, вече е достъпно за предварителна поръчка от посочените по-горе адреси.

Официалното видео на композицията „Queen Over Phlegethon“ от албума „Over Phlegethon“ 2017 на FIVE THE HIEROPHANT можете да видите тук.

 

 

В състава на FIVE THE HIEROPHANT влизат Chris на барабани, Dan на ударни инструменти (томи, бонго, джембе, цитра, табла, триъгълник guirro, шейкъри, death whistle, чинели), Mitch – бас, китарни ефекти, омикорд, noisebox, аналогов синтезатор, Jon на саксофон, music saw, камбани, Kali на китара, записи на терен, цигулка, цитра, bow guitar, dungchen. И още много освен това!

Повече информация за групата можете да намерите тук:

https://www.facebook.com/fivethehierophant/