Финландските модерни мелодични метъли EVERTURE са готови с дебютния си албум. Творбата се нарича „Emerge“ и ще излезе на 26-и февруари 2021 г. чрез Inverse Records. Обложката е създадена от Petri Lampela. Днес групата пусна трети сингъл от него. Парчето се нарича „Undersky“ и може да го чуете по-долу. Песента е налична за слушане и в дигиталните платформи Spotify, Deezer, Tidal и Apple Music. Китаристът Matti Hautakangas обяснява:

„Undersky“ е здрава метъл песен с леко маршово темпо, която директно достига до хората. И, разбира се, парчето има завладяващи мелодии и хорове. Настроението е до известна степен приповдигнато и вълнуващо там, където песимизмът среща оптимизма.

Песента разказва историята на човек, който попада на невероятно красиво място. Скоро след това открива тайната, че божествени същества преследват всеки, който узнае за него. И сега главният ни герой е принуден да прекара последните си дни в търсене на хора, готови да се опълчат срещу потисничеството на божествата. Хора, които освен това, търсят по-добър и справедлив живот за всички.“

Съдържание:

1. In Between
2. For Tomorrow
3. Undersky
4. The River Flows
5. Promises
6. Ivory Tower
7. The Unfortunate End
8. White Lies, Black Skies
9. My 52 Shades
10. Closure