Къде пише, че трябва на празник да се слуша весела музика и всичко да е преливащо от щастие? Има много начини човек да се забавлява. Затова и тази година ще празнуваме денят на „ХХ май“ с един много як концерт, на който ще се носи дуум звучене в призрачна атмосфера!

Мрак от три точки на Южна Европа се събират в Mixtape 5, София, България на 20 май 2023г., за да отпразнуваме „Проклятието на обладания от духове мамутски крал“.

Началото ще поставят Dumbfound от София, България. Едно много тежко, но същевременно енергично изпълнение, с яки рифове и наелектризиращи вокали, което няма да остави никакви съмнения за силата на вечерта.

Темпото се променя, за да посрещнем Haunted от Катания, Италия. Китарите са настроени по-ниско и от хоризонта. Вълните на италианския бряг нашепват неизказаното, за да потънем в дълбочината на звуците.

Идва време и за финалния ритуал. Acid Mammoth от Атина, Гърция пристигат, за да ни отведат на пътешествие. Ще преминем през различни измерения, за да разберем мислите на мамутския крал.

Билети може да закупите от bilet.bg, а неща около събитието може да следите в сайта на „ХХ май“ и Facebook.