Китаристът Mike Spreitzer напусна DEVILDRIVER

След 20-годишна вярна служба като основен китарист в калифорнийската груув метъл банда DEVILDRIVER Mike Spreitzer напусна групата. Spreitzer пусна съобщение в социалните мрежи, в което заяви, че слага край на участието си във формацията. 

Китаристът е вторият най-дълго задържал се в DEVILDRIVER оригинален член след вокалиста Dez Fafara. Spreitzer е съ-автор и участва в албумите „The Fury Of Our Maker’s Hand“ (2005), „The Last Kind Words“ (2007), „Pray For Villains“ (2009), „Beast“ (2011), „Winter Kills“ (2013), „Trust No One“ (2016), „Outlaws ’til The End: Vol. 1“ (2018), „Dealing With Demons Vol. 1“ (2020) и „Dealing With Demons Vol. 2“ (2023). През декември 2023 г. китаристът обяви създаването на бандата VERONA ON VENUS и пусна дебютния сингъл „Rodent“, последван от втори такъв – „Monarch Acid Test“. През януари тази година излезе и дебютният албум на групата „Popular Delusions“. Най-новият сингъл на VERONA ON VENUS „War Baby“ излезе на 20-и август. Ето какво написа Spreitzer в социалните мрежи:

„След 20 години в DEVILDRIVER реших, че е време да си тръгна. От около 2014 г. групата започна да се усеща като не толкова активна. Тур разписанието ни не бе това, което трябваше да бъде, а аз искам отново да се занимавам изцяло с музика. Още повече, че създаването на страничния ми проект бе посрещнато изключително негативно от един конкретен човек, което ме накара да се почувствам адски неудобно и некомфортно.

От 6-годишен мечтая да свиря в метъл група и да живея в тур бус с моите приятели и да пътувам от град на град. Покажи се, подготви се, свири, тръгни си и повтори. 

Липсва ми приятелството с бандата и екипа. Липсва ми леглото. Липсва ми да се събуждам и да отида до кафенето с всеки, който иска да се присъедини. Липсва ми да свиря на китара по цял ден в гримьорната преди концерт. Липсва ми да се забавлявам всеки ден с момчетата. Липсват ми летните фестивали, на които се виждах с приятелите от групите, с които съм бил на турне през последните 2 десетилетия. Липсва ми ароматът на клубовете. Липсва ми гадната миризма на баните в европейските долнопробни барове. Повече от всичко на света ми липсват щастливите ви физиономии, докато се ритате един друг в тълпата пред сцената. 

Изчаках търпеливо DEVILDRIVER да станат отново активна група. Приемам с уважение и разбиране, че от 2019 г. насам трябваше да се решат сериозни проблеми извън контрола ни, което постави бандата встрани от пътя. Имаше пандемия, минахме през сериозни семейни и здравословни проблеми, които трябваше да бъдат решени. Но проблемите започнаха още през 2019 г., DEVILDRIVER се превърна в не много активна банда много преди тази злощастна поредица от събития. Предпочитам повече да не си седя вкъщи и да чакам групата да се активизира. 

В опит да запълня свободното си време стартирах VERONA ON VENUS. Никога не съм имал намерение да превръщам тази банда в приоритет за сметка на DEVILDRIVER. Единственият начин да правя турнета както аз искам бе да продължа с VERONA ON VENUS или да се присъединя към друга група. 

Към всички фенове на DEVILDRIVER – обичам ви с цялото си сърце. Вие сте едни от посветените хора, които някога съм срещал. Енергията от всички вас бе най-ярката светлина в живота ми. Изпълнихте душата ми с щастие. Винаги ще съм ви благодарен и никога няма да забравя непоколебимата ми преданост.

Желая на Dez, Jon, Alex и Davier всичко хубаво и успех.“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото