Ново EP от родния проект ДРАГШАНЪ

dragshan EPДРАГШАНЪ е солов творчески метъл проект на Тодор Александров Язовалийски, създаден в края на 2014г. Идеята за него се заражда поради нуждата на автора да изрази себе си самостоятелно, без намесата на други лица. Цялата концепция, композиране, запис на всички инструменти и вокали, както и текстовете са авторски. Целта на ДРАГШАНЪ е да създава метъл музика на български език, като метълът често е в стилистика мелодичен блек/дет с траш, дуум, блус, рок, фолк и джаз елементи. Текстовете са вдъхновени от философията и вътрешния свят на човека.
Първата създадена песен бива наречена „Самодива“ и тя влиза във втората компилация на DEATH METAL BULGARIAN FANS в началото на 2015г. През същата година ДРАГШАНЪ издава съвместен сплит заедно с хасковския блек метъл проект Project Grey. В сплита влизат песните „Днес“ и „Пътища“.
През 2017 г. авторът решава да обобщи творчеството си до този момент и издава първото си EP (миниалбум) с гореспоменатите 3 песни. В настоящия момент има подготвен нов миниалбум (ЕP), състоящ се от 6 песни,  който предстои да излезе на бял свят на 01.09.2018г. Казва се „Философъ“. Ще бъде в наличност както в интернет така и на физически носител (СD).

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото