Излезе албумът на АЕГОНИЯ

Преди броени дни излезе новият албум на българския фентъзи проект Аегония. Той носи заглавието „Moonlight Tales“ и включва пет композиции. Kакто и при дебютния албум „The Forgotten Song“, текстовете на песните са базирани на фентъзи поредицата на групата „Истории от земите на Аегония“.

„Спомням си, когато довършихме първия роман и първия албум от фентъзи проекта ни. Тогава си мислехме, че това е края на историята за магьосницата Ендориел и нейната забравена песен. Но една вечер, докато се разхождахме сред руините на древен храм и си говорехме за края на първата ни книга (и албум), изведжъж започнаха да изникват нови и нови идеи. С изненада открихме, че историята не свършва до там! Щастливи сме с новия си албум „Moonlight Tales“ да ви представим една малка част от нейното продължение. Старали сме се песните да звучат колкото се може по-магично и вълшебно – така, както ние усещаме приказния свят на Аегония, който ни се разкрива в сънищата и въображението.“ – споделят авторите на проекта Елица Стоянова и Николай Николов.

Групата ще изпълни на живо всички песни от „Moonlight Tales“ и избрани композиции от предишните си издания на 3 септември в дом на културата „Средец“ в София и на 4 септември в концертната зала на музикално училище „Добрин Петков“ в Пловдив. Двата концерта, под надслов „Velvet Moonlight“, са организирани от четири групи, всяка от които ще представи музиката си акустично.

„Тази събота и неделя, в София и в Пловдив, ще ви очакваме с голямо вълнение, за да ви представим най-добрите си композиции в мелодично-красив аранжимент за класически инструменти. Това е началото на една ползотворна и вдъхновяваща колаборация между български и международни творци: фентъзи проекта Аегония, симфоник метъл групата Tsena Koev, които ще представят дебютния си албум „Emotions In a Jar“, пловдивската Nordic folk/pagan група Freija, които стигнаха до полуфинал в предаването „България търси талант“ и международния all-star проект Vivaldi Metal Project, начело с Maestro Mistheria, който се завръща за четвърти път в България.
Подарете си една вълшебна вечер, в която класиката, българският и скандинавският фолклор ще срещнат твърдата музика по кадифено мек начин!“ – отправят поканата си организаторите на събитията.

Билети можете да намерите онлайн, в мрежата на bilet.bg, както и на мястото на събитията. Входът е свободен за деца до 12 години.

Можете да слушате „Moonlight Tales“ в Youtube и всички онлайн платформи.

За повече информация следете фейсбук страницата на Aegonia.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото