Музикантът Ricky Warwick обяви ще издаде нов солов албум със заглавие „Blood Ties“. Това ще се случи на 14 март, 2025 г., чрез Earache Records.

Вече е факт и официалният клип към сингъла от албума – „Don’t Leave Me In The Dark“, в който гостува известната изпълнителка Lita Ford.

За сингъла Ricky коментира: „Това е първата песен, която написах за албума и която разкрива в детайли тънкостите на любовта и битките, които водим, за да я задържим. И бях убеден, че трябва да бъде изпълнена в дует. И се сетих за Lita Ford, която е истинска рок икона. Енергията и професионализмът, които тя внесе в песента и видеото са вдъхновяващи на всяко ниво. Тя дори донесе прочутата си оригинална китара Hamer, която датира още от времето на нейното участие в THE RUNAWAYS“

Lita от своя страна споделя: „Когато ми се обадиха да запиша дует с Ricky, първата ми мисъл беше за наследството, което този човек носи, цяла една епоха, която е близка до душата ми. И когато чух песента „Don’t Leave Me In The Dark“ почувствах, че това ще бъде убийствен дует, защото вокалните ни стилове и образи се допълват взаимно.“

Ricky е „бръкнал“ наистина дълбоко в душата си – и така „Blood Ties“ може да се определи като един от най-личните му записи до момента. При това на фона музикална кариера, която продължава повече от четири десетилетия.