EDGED CIRCLE PRODUCTIONS с гордост представя дългоочаквания дебютен албум на IN APHELION, „Moribund“, на CD и LP формат.

Истинско съкровище на шведската black/death царственост, IN APHELION са могъщо трио, първоначално създадено през 2020 г. от дългогодишния китарист на Necrophobic Sebastian Ramstedt вокали, китара и бас с талантливия барабанист Marco Prij. През 2021 г., с появата на дебютното им демо, се присъединява и неговият колега китарист от Necrophobic Johan Bergebäck, което прави нечестивото трио завършено. Невероятно благоприятен старт, първото демо на IN APHELION – въпреки че е ограничено до едва 50 копия – дава на групата сделка с EDGED CIRCLE, водеща първо до EP с дължина на тийзър „Luciferian Age“, а сега и грандиозен едночасов дебютен албум, „Moribund“.

Всъщност, докато призракът на класическия blackened death метъл, с който Швеция е известна, надвисва над IN APHELION, трябва да се подчертае, че тези господа са ВЕЛИКИТЕ архитекти на този невероятно влиятелен и вечно устойчив звук. И не такива, които да почиват на лаврите си, с IN APHELION и Ramstedt и Bergebäck разкриват нови хоризонти на въображението, като същевременно остават в рамките на тази благородна традиция. Просто казано, това е вечен HEAVY METAL, оцветен в лилаво-сини нюанси, но сияещ с брилянтни цветове отвъд него.

Доказателство за това е първият пълноформатен албум на IN APHELION, „Moribund“. Докато две от песните – „Luciferian Age“ и „Draugr“ – са включени в гореспоменатото EP „Luciferian Age“, „Moribund“ величествено показва интензитета на привидно безкрайните сили на IN APHELION. По-дълго, по-силно, по-смъртоносно, по-почернено, повече МЕТАЛ, повече от буквално всичко! „Moribund“ е истински монолит от вдъхновяващо писане на песни и страстно изпълнение. Спиращото дъха начало, което подготвя за това, което следва през следващите 59 минути.

Няма да е преувеличено да се предположи, че IN APHELION като цяло и „Moribund“ в частност умело предизвикват свещените томове от 90-те години.

И точно като бързият и засищащ „Luciferian Age“, на „Moribund“ е даден завладяващо мощен микс и мастеринг от Frederik Folkare в Unleashed студио.

„Luciferian Age“ дразни със своята сдържаност, но сега „Moribund“ грандиозно обявява пристигането на IN APHELION като крале!

Албумът ще бъде издаден на 11 март чрез
EDGED CIRCLE PRODUCTIONS. Официалното видео към песента „Requiem“ можете да видите по-долу.

IN APHELION lineup:
Sebastian Ramstedt – вокали и соло китара
Johan Bergebäck – ритъм китара
Marco Prij – барабани

Предварителна поръчка:
https://edgedcircleproductions.bandcamp.com/album/moribund

Официаллни ресурси:
www.facebook.com/inaphelion
www.edgedcircleproductions.com
www.facebook.com/edgedcircleproductions