Втори албум от HABITANTS

Нидерландската банда Habitants, където личи името на китариста на местните легенди The Gathering René Rutten, ще издаде своя втори албум на 1 март тази година. Новата творба се нарича „Alma“ и ще излезе на пазара чрез Psychonaut Records.

Групата, сформирана от René Rutten (The Gathering) демонстрира микс от алтернативен рок и шуугейз, характеризиращи се с атмосферичен и замечтан осемдесеттарски звук. С величествени, меланхолични и потопяващи мелодии, красивият ефирен глас на вокалистката Anne van den Hoogen (Rosemary & Garlic) и хипнотичните отекващи китари, Habitants ви потопяват в уязвими и могъщи светове.

Съставът на бандата включва китаристката и композитор Gema Pérez, басистката Mirte Heutmekers и барабанистът Jerôme Miedendorp de Bie.

С „Alma“ (продуциран от легендата в бранша Attie Bauw), замечтаният и мрачен шуугейз звук получава по-експериментален звук. Групата се осмелява да излезе от добре утъпкания път ида потърси нови начини да задълбочи звука си.

„Alma“ включва следните песни:

01. Highways
02. Youth
03. Future You
04. Cod Fishing
05. Morgen
06. Alma
07. If I Knew
08. The Waiting Room

Албумът е записан в Studio Arnold Muhren Volendam, Волендам & Studio Alison, като е продуциран от René Rutten и Attie Bauw, а мастерингът е дело на Maor Appelbaum.

Първият сингъл от творбата е откриващата песен „Highways“, като можете да я слушате долу.

Групата коментира: „Highways“ е емоционална песен за уязвимото състояние на планетата. Начинът, по който сега действаме, за да защитим Земята, е като почти всяко блъснато животно на пътя – гледаме право в него, но не можем да помръднем.“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото