GHOST с ново видео към „Dance Macabre“

ghost-dance-macabre-video-still

След като наскоро пуснаха диско ремикс на песента „Dance Macabre“, GHOST представиха и официалния й клип. Видеото пресъздава живота на младия Papa Emeritus и началото на неговата романтична връзка със Sister Imperator, често срещан персонаж в света на Ghost.

Видеото, режисирано от Zev Deans започва с препратка към The Rocky Horror Picture Show, където двама младежи почукват на вратата на домашно парти и ги посреща страховит домакин. По-късно двамата се разделят, тъй като единия си харесва блондинка на дансинга. Така започва любовната история на Papa Emeritus и Sister Imperator.

В самата песен става въпрос за черната чума, върлувала из Европа през 14-ти век и опустошила милиони, а видеото показва празненство в чест на избавлението от нея.

„Става въпрос за танцуване в нощта“ казва фронтменът на групата Tobias Forge (известен още като Cardinal Copia). „По ирония на съдбата, това видео е по-скоро за началото, докато песента е за края, но след това светът често свършва. Можете да го смятате за началото на връзката между Papa Emeritus и Sister Imperator„.

Що се отнася до танцовото звучене на парчето, което е част от последния албум на групата „Prequelle“Forge обяснява: „Първоначално не бях особено въодушевен, че това ще е песен на Ghost, но веднага щом започнах да пиша текста, осъзнах, че ще сработи (като Ghost парче). Харесва ми идеята да се опитвам да създавам уникални песни…нещо като Queen – създават яко хард рок парче, после го синтезират и след това имат балада.“

Новия клип на „Dance Macabre“ може да видите по-долу, а самите GHOST – на живо по време на европейското им турне през 2019г.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото