Братя CAVALERA идват в София

На официалната страница на братя CAVALERA се появи лаконичното: BULGARIA, SOFIA!!! и плакат. Датата, фиксирана на него, е 15 юли, а мястото – добре познатия ни клуб „Маймунарника„. Концертът е част от мащабна европейска обиколка на бразилските легенди.
UPDATE! Потвърждение от български промоутър!

Запазете датата 15 юли 2024 г., защото Cavalera идват в София! България ще стане част от историческо турне, в което двамата легендарни братя Max и Igor Cavalera ни канят заедно да се върнем към корените им – ще слушаме Sepultura! Групата, която е една от най-значимите в метъл музиката е формирана през 1984 година в град Бело Оризонте, Бразилия именно от братята Max (вокали и китара) и Igor Cavalera (барабани), които тогава са още тийнейджъри.

Цялата история накратко и не защото не я знаете, а защото е хубаво да си я повторим и от нея да помним вдъхновяващите моменти на постоянство и успехи и това, че кръвта вода не става! Max напуска Sepultura през 1996 година, (скоро след това създава Soulfly, които бързо набират огромна фен база), а Igor напуска през 2006 година и в този времеви период от десет години двамата не си говорят.

През 2006 година обаче това се променя, и така, по-малко от две години след като се сдобряват, издават първият албум на новия си проект заедно Cavalera Conspiracy, озаглавен Inflikted (Roadrunner Records, 2008).

Превъртаме лентата бързо напред и стигаме до 2023 г., когато братята презаписват емблематичните за траш метъла първи две издания на Sepultura EP-то Bestial Devastation (Roadrunner Records, 1985) и дебютния дългосвирещ албум Morbid Visions (Roadrunner Records, 1986). Пускат ги под шапката Cavalera Conspiracy в стрийминг платформите, но използват името Cavalera на физическите носители на изданията.

Същата година правят масивни обиколки под надслов „Morbid Devastation Tour“ в Европа и САЩ.

През 2024 година Cavalera отново тръгват по сцените по света и сме щастливи да ги посрещнем в номер едно лятно концертно пространство в България – клуб „Маймунарника“.

Вече знаем и кой ще е на сцената в паметната вечер – на първо място, разбира се са легендите Max (вокал и китара) и Igor на барабани (който вече можете да срещнете да се изписва и като „Iggor“, за да се различава от сина на брат му Max със същото име). Басист е сина на Max – Igor Amadeus Cavalera (също така представян и като Igor Cavalera Jr.). Китарист е  настоящия басист на Pig Destroyer  – Travis Stone  (екс-Lody Kong и Healing Magic – в две от тези банди е намесен и Amadeus). В тази примамлива конфигурация те готвят ударен сет за шоуто си през лятото в София, съставен от класики – както олдскуул феновете обичат да казват: ранните неща на Sepultura!

За нас е чест и удоволствие, че след запомнящият се концерт на Soulfly, който организирахме в Пловдив миналата година, братята идват за още! С присъщата си южноамериканска страст и хъс те ще представят микс от най-силните парчета от началото на невероятната си музикална кариера. Ще получим суров траш метъл, груув и трайбъл ритми, които са определящи за стила им. Те са известни със заразяващата енергия на изпълненията си на живо, а необузданата ярост на сцената бързо се пренася и в публиката, която полудява в мошпит и здрав хедбенг.

Предстои да обявим и подгряваща банда, както и детайлен график на събитието.

Билети в системата на Eventim

https://www.eventim.bg/bg/bileti/cavalera-sofiya-klub-maymunarnika-640189/event.html

Всичко за концерта, можете да следите тук
:

https://fb.me/e/8Fwna5hm2

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото