Премиерно втори сингъл от INFERNO

Debemur Morti Productions ни предостави правата на официален медиен партньор за България, който има привилегията да ви представи премиерно вторият сингъл на Блек метъл окултистите INFERNO.

Това е песента ‘Ekstasis Of The Continuum’, композицията с най-голяма продължителност от предстоящият, осми албум на чешките психеделици и ще бъде достъпна за стрийм днес 7 април в 4:00 PM CET. Озаглавен “PARADEIGMA (Phosphenes Of Aphotic Eternity)” той е напълно завършено произведение на идиосинкратичната чешка авант-Блек метъл група INFERNO.

Задълбавайки по-далеч в гъстите, хипнотични звукови светове, инициирани от „Gnosis Kardias“ от 2017 г., това най-ново издание формулира примамлив нов език от изолационисткия синтаксис на Black Metal-а, съчетавайки съзерцателното и смущаващото в едно хипнотично пътешествие през забулени психически недра и към безкрайността.

Концептуално „Paradeigma“ навлиза дълбоко в психологията, космологията и ужаса – преди всичко повлиян от „The Cosmos as Self-Creation“ от чешкия писател Michal Ajvaz, „Time Reborn“ от физика Lee Smolin и преди всичко „The Red Book“ от Carl Jung – да внуши, по думите на групата: „абстрактни видения на полу-втечнени потоци, движещи се в обширна онтологична структура, където отделни слоеве взаимодействат в непрекъсната космическа динамика“.

Тъжен и потискащ, делириумен и странно приповдигнат; „Paradeigma“ е мрачно, парадоксално и уникално завладяващо произведение на Луциферианското изкуство, което отваря портал отвъд.

Записан в KSVstudios, Прага от Sheafraidh и Ska-Gul. Миксиран и мастериран от Stephen Lockhart в Studio Emissary, Рейкявик.

Line Up:
Adramelech – вокали
Ska-Gul – китари,у бас, композиция и саунд манипулации
Morion – китара
Sheafraidh – барабани, обработка
Hekte Zaren – гост вокали

„PARADEIGMA (Phosphenes Of Aphotic Eternity)“ ще бъде издаден на CD, винил и в дигитален формат на 7 май. Предварителни поръчки са налични на следните адреси:

https://www.debemur-morti.com/en/426-inferno-shop
https://pureinferno.bandcamp.com/album/paradeigma-phosphenes-of-aphotic-eternity

В специално, кратко интервю, взето от Jonathan от DMP, INFERNO разкриват мистиката зад ‘Ekstasis Of The Continuum’:

„Да, всичко е изградено върху китарите и призрачните звукови пейзажи, за които спомена бяха създадени първо. Идеята зад песента беше постепенно да ескалира напрежението между тоновете. Въпреки че ‘Ekstasis Of The Continuum’ в началото звучи монотонно, можете да чуете как се изгражда на заден план, докато не избухне на финала.“

Чудесното ревю на “PARADEIGMA (Phosphenes Of Aphotic Eternity)”, написано от колегата Herbst, можете да прочетете тук.

Каквото и да кажа за INFERNO и техния свят все ще е малко и винаги ще ме оставят с усещането, че думите, които могат да ги опишат все още не са измислени. Затова ви предлагам просто да се потопите в техния нереален, извънземен и мрачно красив свят с новия им сингъл ‘Ekstasis Of The Continuum’.

Официални ресурси:

https://www.facebook.com/infernoczbm
https://www.debemur-morti.com/en/news/62-inferno

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 3 години)

    Това е Мрачно ИЗКУСТВО СЪТВОРЕНО В БЕЗДНАТА НА ЛУЦИФЕР.Бесовете и ВСЕВИЖДАЩИТЕ очи на прокълнатите ще ни въведат в реката на ДЕМОНИЧНОТО ПОЗНАНИЕ…Гнездото на първородното зло е открито и сътворението е 666 стъпки отвъд материята…

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото