Нов албум от HORNA

W.T.C.Productionsс гордост представя десетия албум на HORNA, „Kuoleman Kirjo“.

HORNA не би трябвало да бъде представяна. Вече повече от 25 години финландската блек метъл институция – основана от продуктивния китарист и автор на песни Shatraug (SARGEIST, Behexen и др.) – са изградили огромно, вирулентно тяло чрез работа отвъд сравненията. Всъщност, когато в днешно време се спомене „фински блек метъл“, името HORNA веднага се появява… и то с основателна причина. Казано по-просто, тяхната визия за безмилостен BLACK METAL е горда и чиста, и изсвирена с интензивност и финес, които са познати, но и уникални.

Въпреки че са минали пет дълги години между студийните албуми, HORNA продължават да са заети на живия фронт и, разбира се, приветстват древните чрез сплит издания, EP и дори лайв албум и ексклузивен японски запис. През това време съставът отново се промени:

като Shatraug, както и дългогодишният вокалист Spellgoth и китаристът Infection остават. Пристигането на барабаниста LRH и басиста VnoM, които правят дебюта си в албума „Kuoleman Kirjo“. Както може да се очаква, тази смяна на състава съживи групата, но също така подчертава колко траен и единствен е звукът HORNA.

Не по-малко смразяващ от предното издание, ако не и повече „Kuoleman Kirjo“ е изцяло подтискащ, като темповете остават почти толкова бързи, но рифовете на Shatraug и Infection показват по-съзерцателна страна – мрачна на моменти, фолк на други, но праведно класическа по начин от 90-те. Всъщност, човек може да сравни „Kuoleman Kirjo“ с ранните крайпътни камъни на HORNA като „Kohti yhdeksän nousua“ и особено „Haudankylmyyden mailla“, но в по-рационализирана форма.

Миналото е живо, защото настоящето е мъртво и няма бъдеще. По този начин HORNA остава безсмъртна, а „Kuoleman Kirjo“ е единствената небесна твърд в обозримия хоризонт.

„Kuoleman Kirjo“ ще излезе на 8 декември чрез W.T.C.Productions в следните формати – Digipak CD, Gatefold DLP, Digital.

Траклист:
1. Saatanan Viha
2. Elegia
3. Uneton
4. Sydänkuoro
5. Elävänä, Kuolleena
6. Kärsimysten Katedraali
7. Haudattujen Tähtien Yönä
8. Rakas Kuu
9. Unohtumaton
10. Mustat Vuodet
11. Pyhä Kuolema
12. Veriuhri
13. Ota Minut Vastaan

Lineup:
Shatraug – китари
Infection – китари
Spellgoth – вокали
LRH – барабани
VnoM – бас

Credits
Композиран от Shatraug и Infection. Лирики: Shatraug.
Аранжименти: Horna.
Записан и миксиран в Demonspeed Music, мастеринг в Trollhouse Audio. Снимки за обложката HZ. Band photo frames – Kirill Svart.
Horna сигил – Kris Verwimp.
Layout, additional illustrations and typography by Spellgoth.
Band photos by Roni Sahari, Tommi Niukkanen, Ulla Saari and Nikky Holmes.

Официални ресурси:

Horna @ Facebook
W.T.C.Prod. @ Facebook

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 3 години)

    Пазители на зловещият мрак и на МРАЧНИТЕ ОЧИ наблюдаващи грехопадението на човешката същност.Именно така трябва да звучи истински злата музика,караща слушащият я да изпада в дива ярост.ЯРОСТ за насилие,кръвопролития…Вникване във вътрешното АЗ….АЗ-ът на злото и на истинският порив към пречупване на вселенският безкрай към хаотичният космос.За чистотата на расата и за съновиденията на древните ПАЗИТЕЛИ от тъмната гора….

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото