Албумът на CHROMATIC POINT ще чуем по БНР на 28.04

chromatic point IMG_8958Актуалният албум „Изгрев“ на македонската етно-прогресив метъл група Chromatic Point ще прозвучи в своята цялост по програма „Хоризонт“ на БНР. Това трябваше да се случи в съботната вечер на 14 април по предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба“ с водещ Сергей Шишов. Поради обявения ден на траур в памет на жертвите от катастрофата на автомагистрала „Тракия“ предаването не се излъчи. Новата дата, на която ще чуем албума е 28 април, 21.00 часа. В преки телефонни включвания от Скопие детайли около албума и музиката на групата ще сподели клавиристът и основен композитор на Chromatic Point Душко Ичев. Слушателите ще имат възможността да чуят и още няколко композиции от останалите два албума на македонския квартет.

Както вече съобщихме, Chromatic Point ще свирят в София, Велико Търново и Пловдив по покана на сдружение Balkans – Ways to Friendship, а съпорт на трите дати ще е българската група Ювиги. Двете групи излизат на сцената на столичния Live & Loud на 19 април в 20:30, в търновския Melon на 20-и от 22:00 и в пловдивския Полинеро на 21-и – отново в 22:30.

„Изгрев“ е третият албум на Chromatic Point, появил се през октомври 2016 и съчетаващ умело прог и хеви музика с македонски фолклорни елементи. Преди него македонците издават самостоятелно албумите „Златен пресек“ (2012) и „Слики од старата куќа“ (2014). В момента момчетата от Скопие подготвят своята четвърта тава, чийто първи сингъл можете да чуете по-долу:

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото