Австралийската Black Metal група AUSTERE ще свири в София

Австралийската Depressive Black Metal група Austere идва за първия си концерт у нас на 26-и септември! За място на събитието организаторите са  избрали уютната зала B на столичния клуб Mixtape5.

Родната ъндърграунд сцена рядко има гости от такива екзотични дестинации и още повече от банди от този тип.

Концертът ще е едно от редките изпълнения на живо на Austere, защото, както феновете знаят, това е група, която има ограничен брой концерти! Затова с гордост ви съобщаваме, че след събирането си и дългогодишната си история като група, Austere идват в България, за да ни потопят в мрачната си музика, изпълнена с тъга и изящна мелахолия.

Depressive Black Metal-ът е едно от разклоненията на екстремната музика, което в повечето случаи бива представяно еднолично от един артист и тази особеност прави изпълнението му на живо трудно. Ето защо, всеки, който е успял да се докосне до сценична изява на един от тези артисти, несъмнено се смята за късметлия.

Такъв ще е всеки един фен, който ще присъства на този концерт на австралийците у нас през есента.

Austere е формация от двама души – Tim Yatras „Desolate“ и Mitch Keepin „Sorrow“, която стартира като соло проект на Tim… Две години по-късно, когато идва и Mitch, е създаден първия звуков документ с тази марка. Те не изнасят концерти, записват албуми и никога не излизат от мрака, макар през 2010 г. да се разпадат, за да се съберат 11 години по-късно…

Но през 2022 г. откликват на отчаяните да ги видят фенове като им дават възможност за жив контакт с техния записван в студио материал. През юли 2022 г. е първата им поява пред публика. Тя е на придобилия култов статус фестивал Dark Bombastic Evening в Alba Iulia, Румъния.

И вече излезли „на светло“, те издават и два албума чрез подлейбъла на уважаваните Prophecy Productions: Corrosion of Hearts (Lupus Lounge, 2023) и Beneath the Threshold (Lupus Lounge, 2024). Албуми, които ги връщат на лидерското място за стила, почти 20 години след създаването им през 2005 г.!

За последователите на стила, това е задължително събитие в концертния календар на 2024 г., защото те най-добре знаят, че от Austere не може да се очакват дълги турнета и чести посещения, а само единични участия на фестивали и някои клубни концерти, които се броят на пръсти… Какъвто ще е и този в София, а той ще е един от общо само 7 концерта, които бандата ще изнесе!

С удоволствие ви споделяме също, че към това знаменателно шоу ще се включат още две банди. Имената им ще обявим на по-късен етап.

Броят на билетите за шоуто е ограничен, като е съобразен с капацитета на мястото на провеждането му, така че – съветваме ви да се сдобиете с такива навреме. Те са вече в продажба на цена 40 лева в системата на PaySera: https://bit.ly/AustereSofia и в магазини „На Тъмно“.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото