evgenijeliazkov1След две години усилен труд и с участието на повече от 20 от най-добрите български музиканти, излезе дебютният албум „Circles“ на Евгени Желязков, продуциран и записан от Sound City Records.
Музикантът Евгени Желязков е работил с редица финалисти и победители от музикалните ни реалити формати “X-factor”, “Music Idol” и “Гласът на България” (Яна Каменова, Деница Георгиева, Константин Иванов и Нед от „Voice of Boys” и други).
Свирил е с Васко Кръпката, Конкурент, Нели Петкова (Ку-Ку Бенд), Константин Белчев, София (“Син Талисман”).
Неортодоксалният албум „Circles“ е един от малкото почти изцяло с инструментална музика, съчетаваща по уникален начин етно елементи с прогресив рок китари и съвременен джаз. Част от изпълнителите, които можете да чуете в албума, са световният ни шампион по бийтбокс SKILLER, Краси Гюлмезов, Emir Hot, победител в световния конкурс Guitar Hero за 2005г., Момчил Степанов от “X-factor”.
Вдъхновен от различни музикални жанрове и повлиян от дългогодишния професионален опит на музиканта, албумът отразява характерния стил на свирене на Евгени Желязков и личното му усещане за музика.
“Circles” едновременно модернизира българското музикално наследство и представя нов поглед към съвременното инструментално изкуство. Професионалното ниво на албума позволява той да бъде представен и извън пределите на България, влизайки със съдържанието си в световните тенденции за вплитане на етно елементи в модерна музика.
“Circles” на Евгени Желязков е доказателство, че родната музикална сцена може да се развива изключително професионално, с вдъхновение, да бъде място, където музиката е призвание и начин на изразяване.
Можете да чуете албума в iTunes, Spotify, Amazon, Reverbnation, Bandcamp и last.fm.
Евгени Желязков е композирал част от музиката за анимационния сериал “Българ” и музика за телевизионни реклами. Основател на проекта “The Funk $oul Brothers”.
В момента Евгени свири в “Babo Babo Band” – един нестандартен проект, с участието на номинирания за “Грами” Стоян Янкулов-Стунджи и SKILLER, с гост-музиканти като Теодосий Спасов, Танини Трио (музиканти, свирещи с Йълдъз Ибрахимова), Марк Босани и други. Можете да чуете “Babo Babo Band” на живо всяка седмица в „Swingin’ Hall“.
Повече за музиката на Евгени Желязков и информация за предстоящите му концерти можете да откриете на официалната му Facebook страница и YouTube канал.