rikdanielsson

ERIK DANIELSSON е известен предимно с работата си в шведската блек метъл група WATAIN. Но освен творческата сила зад WATAIN през последните 15 години той работи и като дизайнер и художник за групи като Dissection, The Devil’s Blood, Ghost, Entombed, Dismember и много други под името Trident Arts.

Със своята работа той се стреми да върне славата на времето, когато нещата се правеха с треперещи от страст и желание ръце. Използвайки методи като изрязване и копиране на колажи, копирни машини, полутонови палитри, състарени букви, токсични цветове, зърнести и хаотични. Сърцевината на работата му е вик за културен атавизъм и силен юмрук в лицето на модерното време.

Поръчките ще стартират на 19 април, а творбите на ERIK DANIELSSON можете да разгледате тук.

Няколко думи за самия сайт http://www.graphic-noise.com/ Това е проект стартиран от Michael Berberian. В него можете да намерите творбите на над двадесет артисти и графични дизайнери, създаващи обложки, плакати и графики за групи от метъл сцената, като например румънеца Costin Alexandru Chioreanu, работил за групи като At the Gates, Possessed, Ihsahn, Arcturus, The Devil’s Blood, Aura Noir, Deicide, Ulver, Grave... Или французина Jean-Emmanuel „Valnoir“ Simoulin, който работи с над 150 групи, сред които Alcest, Antaeus, The Black Dahlia Murder, Blut Aus Nord, Laibach, Morbid Angel, Paradise Lost, Peste Noire, Taake, Ulver, Watain, а някои от творбите му станаха емблематични за стила и облика на групите. Освен да разгледате творбите, които са изложили за продажба, можете да прочетете биографиите на творците, какви техники използват в работата си (бъдете сигурни, някои може и да ви шокират 🙂 ), с кои групи са работили, както и още много интересни неща.

Както собственикът на проекта отбелязва: „Това не е сайт за продажба на плакати. Това е галерия. Всеки артист сам решава какво иска да продаде, на каква цена и какъв тираж. Артистите сами правят принтовете на творбите си.“

Ако имате нужда от малко искрено изкуство, хвърлете едно око на сайта, където можете да намерите още много интересни неща. Вярно, цените на повечето творби са леко непосилни за нашата действителност, но пък спокойно можете да им се насладите виртуално.