dreddup

Сръбската дарк/идъстриъл шайка dreDDup, която беше специален гост на миналогодишния Gothic Fest реши да зарадва феновете си и работи върху нов албум, въпреки постоянните „заплахи“ на фронтмена Mihajlo Obrenov, че всеки албум ще е последният. Ето и изявлението на самия Mihajlo по този повод:

„Решихме да ампутираме миналото и продължаваме напред през една извъвремева и извънжанрова, дива, звучна и енергична река. Новият ни албум ‘DeathOven’ ще звучи точно така. През годините хората ни класифицираха като иднъстриъл, въпреки че вече седем години не сме част от сцената. Истината, е че бяхме само пет години във водите на иднъстриъл рока. Ние сме извънжанрова група от самото начало, индъстриъла ни послужи като основа за надграждане на нашия звук. Новият алубм ще донесе една различна картина на групата, картина, за която някои стари фенове няма да са готови, това ни е ясно от самото начало, но всякак го уважаваме. Отново някакви нови фенове ще ни открият и заобичат, а тук са и нашите олдсуул верни фенове, които ще разберат и тази необходимост от промяна и ще продължат да бъдат с нас, както до сега. Имаме двама нови членове, басист и барабанист, които вече ни донесоха нова енергия, която подготвяме за лайв експлозия, тъй като сме група изключително за живи изпълнения.“

Сет листът на ‘DeathOven’ изглежда така:

01) I Dream Alone
02) Gillo Teen
03) Zelia
04) Flame still burns
05) Pris
06) Disco-Taken
07) VenoM
08) ReMorse Code
09) DeathOven
10) Lust Supper

По-долу можете да чуете и първия сингъл „I dream Alone“, а групата обещава, че до два месеца албумът ще бъде завършен. Още новини скоро.