Цонко Цонев: “NIGHTWISH ни зове във Варна!“

 Кметъла Цонко Цонев обяви, че NIGHTWISH се присъединяват към афиша на обещания от него фестивал Varna Mega Rock, който ще се проведе на 18 и 19 август на пристанището в морския град, спретван за новата рок столица на България. Останалите участници, които са обявени до момента са Glenn Hughes, Б.Т.Р. и КИКИМОРА.

 Кметъла съобщава, че Glenn Hughes ще бъде хедлайнър на 18 август и ще изнесе 90-минутен сет, изпълнен единствено с музика на DEEP PURPLENIGHTWISH оглавят сцената на фестивала на 19 август, като това ще бъде единственото им участие в Източна Европа. Билетите за фестивала ще бъдат пуснати в продажба в полунощ на 14 февруари в мрежите на Eventim и eTicketsMall. До края на месеца ценните хартийки ще се разпространяват на цена от 70 лв., до 18 юли ще струват 90 лв., а след това цената им ще бъде 120 лв. Билетите ще бъдат за двата дни на събитието, като засега не се планира да бъдат пускани и еднодневни.

 Напомняме Ви, че NIGHTWISH ще издадат компилацията “Decades“ след по-малко от месец. Пълни подробности ще намерите на този адрес. Издаването на компилацията ще бъде последвано от 9-месечно световно турне. Музикантите ще стартират с 34 концерта в Северна Америка през март и април, след което ще стъпят и на европейска почва. Безспорен е фактът, че старите песни изсвирени през призмата на текущия облик на бандата ще бъдат нещо вълнуващо както за феновете, така и за самите музиканти. Сетлистът ще бъде уникален и след турнето няма да бъде изпълняван отново.

 Последното и засега единствено гостуване на финландските симфонични титани у нас се състоя на 14 септември 2016 г. в столичната зала “Арена Армеец“.

[Поправка към 13:26]: Току-що Metal Hangar 18 научи от сигурен източник имената на някои от останалите участници, които ще се изявят на сцената на “Varna Mega Rock“. Ето как изглежда фестивалната програма до момента:

18 август, начало 17:30 ч.:
KROSSFIRE
КИКИМОРА
Западна група, която ще бъде обявена след 10 дни
GLENN HUGHES + Б.Т.Р. с песни на DEEP PURPLE

19 август, начало 17:30 ч.:
БЕНДИДА
КОНКУРЕНТ
Западна група, която ще бъде обявена след 14 дни
NIGHTWISH


Nightwish 6

 1. #1 написан от опааа (преди 6 години)

  Ауууу, МЕГА-ГИГА-СУПЕР-ДУПЕР нещо си …нема-що. Обичайните ЦеЦе-истории.

 2. #2 написан от ss (преди 6 години)

  Толкова добри банди има в България.Ама не.Пак бтр,контрол кикимора-ала бала-мън мън

 3. #3 написан от Кристиан (преди 6 години)

  ЩЕ БЪДЕ РАЗБИВАЦИЯ !!!!

 4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 5. Коментари за тази публикация
В началото