Mar de Grises написаха на официалната си фейсбук страница, че слагат край на групата. Ето и официалното съобщение от чилийските дуумаджии:

Скъпи приятели и фенове,

Силно развълнувани сме да обявим, че настъпи краят за Mar de Grises.

Причините, които ни доведоха до това решение, са няколко. Настроенията ни вече са различни и заедно решихме да сложим край на този красив цикъл. Музикалните ни пътища се разделиха, а скоро ще разберете за новите ни проекти.

Да бъдем част от този проект през изминалите години беше наистина страхотно и магическо. Да споделяме чувствата си със страхотни приятели чрез музика ни изпълваше с радост и удовлетворение.

Mar de Grises ни позволи да стигнем до места, за които никога не сме предполагали; да споделим сцената с хора, които много уважаваме и преди всичко са ни добри приятели; да допринесем към музикалната история на Чили и да докоснем сърцата на фенове от целия свят. Повече от признателни сме за вашата любов и обратна връзка, която получавахме.

Искаме да изкажем искрени благодарности към техническия ни екип, приятели и семейства, бивши членове на групата, лейбъли, промоутъри, медии, агенции и всички, които вярваха и взеха участие в нашите начинания. Най-вече искаме да благодарим на всички наши фенове, които безрезервно ни подкрепяха през изминалите 13 години.

И за да сложим подобаващ край на тази история, в момента уточняваме детайлите около финалния концерт, който ще обявим скоро.

От сега нататък Jewel of the Andes, както се казвахме някога, ще почива в нашите сърца и ще продължи да живее с вас и вашите спомени.

Сбогом.