Интервю със SOULLINE

SOULLINE

SOULLINE

 

– След няколко дни идвате в България за първи път. Бихте ли ни казали нещо за групата?

SOULLINE свири на живо в рамките на Европа от 2000г. Много обичаме сцената. Без изпъления на живо бандата не би оцеляла. По тази причина свирим много и всяка година планираме европейско турне и срещи с феновете из цяла Европа. С нетърпение чакаме да свирим в България.

– Как се зароди идеята за бандата?

– Всичко започна за удоволствие и с годините нещата ставаха все по-професионални и по-емоционални. Сега ни движи страстта към живото свирене и артистизма.

– Какво означава името на групата и има ли някакво специфично значение?

SOULLINE е името на първата песен, която изобщо написахме (преди се казваше  „Вrave Skoal“). Не сме свирили тази песен от 15 години и никога повече няма да свирим.

– Защо избрахте стила мелодет,  а не някой друг стил?

– Всъщност ние не избрахме стила, а той избра нас! Имаме и някои метълкор и блекметъл влияния.

– Откъде черпите вдъхновение?

– От ежедневието. Историите, които четем, личните ни преживявания, професионалните такива, както и слушайки разнообразни музиклани жанрове извън метъла.

– През 2008 спечелихте Wacken Metal Battle, как това се отрази на кариерата ви?

– По онова време ние точно бяхме издали първия си дългосвирещ албум и спечелването на W.O.A. Швейцария беше изненада за нас.

– Били сте на турнета с групи като VADER, PRO-PAIN, SEPULTURA, SOULFLY, AMORPHIS, ELUVEITIE и SIX FEET UNDER. Каква е тайната на успеха и има ли разлика в това да свирите с група от друг подстил на метъла (например ELUVEITIE)?

– Тайната е да си много активен всеки ден, възползвайки се от всяка добра възможност за групата. И това е възможно да се случи само, когато го приемаш като работа на пълен работен ден.  За нас беше сбъдната мечта да свирим с AMORPHIS. Те са страхотни хора и сериозни професионалисти.

Свирихме и с ELUVEITIE и въпреки различния стил публиката винаги ни е оценявала… Всъщност метъл феновете са най-широко скроените в музикално отношение хора.

– Можете ли да ни разкажете някоя интересна история от турнетата?

– Хаха, добър въпрос. По време на турнетата стават хиляди неща, повечето от които не можем да публикуваме. Много често се случва най-добрите концерти да се получат на най-безнадеждните места. Един път пристигнахме на събитие в средата на нищото,  беше студено, валеше сняг и самото помещение беше много старо. Никой не искаше да слиза от буса заради времето… Но, човече, това беше един от най-лудите концерти в цялата ни кариера. Щури хора, парти до сутринта и страхотни сценични спомени.

– Кажете ни нещо повече за метъл сцената в Швейцария.

– Както знаете, имаме доста различни известни банди като ELUVEITIE, CELTIC FROST, GOTTHARD, KROKUS, CORONER, SAMAEL… Имаме и едно от най-високо оценяваните места за подобни мероприятия, Z7 Konzertfabrik. Почти всяка метъл банда е свирила там и ние самите също – заедно с много други банди.

– Какво ви мотивира?

– Живото свирене, споделянето на емоцията от музиката с публиката и целия свят.

– Какви са бъдещите ви планове?

– В момента сме на турне и, както винаги, вече мислим за следващата крачка. Вече имаме нови песни, но на 7-ми юни ще издадем в електронен вариант нашия албум The Deep с 2 чисто нови бонус парчета.

– Какво знаете за България?

– (Ghebro) моят любим футболист беше Трифон Иванов. Той игра и в Швейцария. Жалко, че вече не е между живите.

(Marco) Художникът Кристо е от България!

Никой от нас не е бил в България досега. Очакваме го с нетърпение!

– Какви са очакванията ви от концерта и публиката идната седмица?

– Страхотно прекарване на сцената и извън нея, опознавайки българските фенове

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото