Gloryhammer-Space-1992-500x500Шотландските веселяци, така умело пародиращи с клишетата на пауър метъла, се завръщат с нова сага за магическото кралство Dundee! Отново мирът на вселената е разклатен от всемогъщия магьосник Zargothrax, който обаче е изоставил идеята за армия от еднорози и този път е съпътстван от демони и вещери (Хм, колко неочаквано), пренасяйки войната на космическия фронт.

В “Space 1992: Rise of the Chaos Wizards”  присъства толкова несериозност, колкото и епичност. Албумът е доста по-изпипан в инструментално отношение от предшественика си – личи си, че някой е слушал RHAPSODY OF FIRE и POWERWOLF вповечко, но пък това е донесло само плюсове. Въпреки че повечето песни будят усещане за музикално дежавю (а именно това е целта на GLORYHAMMER), във всичките присъства необузданата креативност на хора, събрали се да правят музика, забавлявайки се. Отново ключ към успеха са запленяващите припеви и фантасмагористичната история, представена по такъв шеговит начин. Да не забравяме фанатичния патос, с който пее Thomas Winkler..

Най-оригиналният клиширан албум за годината! Всеки, имащ поне частица детски дух в себе си, не може да не се усмихне поне мъничко на парчета като „Rise Of The Chaos Wizards”, “The Hollywood Hootsman” и “Goblin King of The Darkstorm Galaxy”. А припевът на епиката ,,Heroes Of Dundee”, гарантирано ще остане в главата ви за известно време (това е и песента, която бих препоръчал на всеки, който се чуди дали “Space 1992” е за него).  Сериозна музика за несериозни хора!

Оценка: 9.5/10