Документален филм WACKEN 3D тръгва през юли в Германия

„Wacken 3D“, документален филм за легендарния  “Wacken Open Air” – най-големият метал фестивал в света ще тръгне в немските кинотеатри през юли. Пълнометражният филм на режисьора Nobert Heitker заснет в периода юли-август 2013г. в стереоскопично „Real 3D“ с оператор и продуцент Tomas Erhart ще даде на феновете възможността да се запознаят с Wacken отблизо. С неговите фенове, музика и неповторима атмосфера от максимално близко разстояние.

Wacken е уникално явление, неподдаващо се на описание. Всяка година в продължение на три дни през август сънливото градче на северна Германия се превръща в център на една метал вселена. Почти 75 хиляди фена на тежката музика от цял свят посещават “Wacken Open Air”  за да отдада своето уважение на известни групи от метал сцената.

На първото издание на  “Wacken Open Air”, което се провежда през 1990г. има по-малко от 800 посетители, но с всяка изминала година техният брой се увеличава. В момента това е най-големият фестивал под открито небе. Всички билети за него се разпродават за броени дни, при това много преди да бъдат обявени всички участващи групи.

За фестивала вече са написани доста книги и са заснети няколко филма. Но какво го прави толкова специален? Откъде идва цялото това вълшебство? Простичко казано, на тези въпроси не е лесно да се намери отговор. Ако искате да разберете Wacken трябва сами да си съставите впечатление за него.

„Wacken 3D“ е заснет именно за това, да пренесе зрителите в самия водовъртеж на събитията. Nobert Heitker, Tomas Erhart и екипът им денонощно са заснемали всички събития на миналогодишния  “Wacken Open Air”, използвайки 18 високотехнологични 3D камери. Във филма може да се види много повече от това, което редовия посетител вижда. Ще попаднете зад кулисите за да се срещнете с групите преди тяхното излизане на сцената. Ще видите лицата на хиляди възторжени фенове, ще почувствате как до вас тълпата предава „сърфистите“. Камерите са запечатали всички метални битки на малките сцени, а също така подробно са показани посетителите на фестивала – техните истории, впечатления, палатки и забавления.

Nobert Heitker има дългогодишен опит в заснемането на музикални филми и реклами. Носител е на много награди в това число две награди „Echo“ за филмите си за RAMMSTEIN и DIE ÄRZTE.

Дистрибуцията на  „Wacken 3D“ ще е на компанията NFP.

През 2013г.  “Wacken Open Air” се провежда от 1 до 3 август. Снимачният период обхваща и непосредствената подготовка за фестивала, тъй като екипът е работил на пощадката от 22 юли до 5 август.

През 2006г. “Wacken Open Air” става обект на друг документален филм, „Full Metal Village“ с режисьор Sung Hyung Cho, кореец по произход, живеещ в Германия. Главен фокус на филма е поразителния контраст между метал безумието в дните на фестивала и тихия селски живот във Wacken през останалите дни от годината.

 

Ако се чудите какво да правите през почивните дни, бихте могли да потърсите въпросния филм. Колкото до „Wacken 3D“, да се надяваме, че ще стигне и до нашите кина.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото