DANI FILTH: “Страхувам се за бъдещето на музиката.“

 В скорошно интервю за TV Rock Live, Dani Filth е споделил, че се страхува за бъдещето на музиката. Относно най-големия му страх, както и какво мисли за терористичните атаки в Париж, какво смята за “перфектният свят“ и др., може да видите в интервюто по-долу.

Относно най-големия му страх:

Очевидно е, че всеки има лични страхове относно семейство, пари, ипотека или как ще плати следващата си луксозна яхта [смее се]. Това винаги ме притеснява. Но, да, страхувам се за бъдещето на музиката, защото в текущата ситуация, хората теглят и обръщат толкова малко внимание, че трудно забелязват, че… Те предпочитат да изхарчат парите си за разни неща – не знам, компютърни игри и т.н., а не за албуми и осъзнаването, че любимите им групи ще започнат скоро да изчезват като изгарящи звезди, защото нямат средства за качествени албуми или средства за турнета. Познавам няколко банди с които съм доста добър приятел, големи банди, от които хората са си намерили и друга работа, която са работили през целия си живот – работили са в музикалната индустрия. Затова и започването на някаква ежедневна работа не е изненада, защото са работили доста здраво, но им е трудно, защото не са квалифицирани в тази област. И така, това прави музикалните им животи доста трудни. Ние сме доста големи късметлии, тъй като нашата банда е оцеляла 22 години. Ние сме голяма банда, но планината се свлича и групите заедно с нея, защото има такава лавина от нови групи и групи, които се променят, защото са достигнали тази възраст в която имат повечко време – в средата на 40-те са, и искат да започнат групите отначало, и липсата на продажби… Та, аз се страхувам. Не вярвам, че това е смъртта на музиката. Смятам, че с изникването на източна Европа и Русия, ще увеличи турнетата на бандите и ще ходят на места различни, от тези в които ходят.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото