ALISSA WHITE-GLUZ не изключва използването на чисти вокали в ARCH ENEMY

 В скорошно интервю за Eyescream All Access, Alissa White-Gluz обсъди дали е странно да замени някой толкова иконичен като Angela Gossow, присъединяването й към група като ARCH ENEMY, която е наоколо доста отдавна, раздялата с Nick Cordle и присъединяването на Jeff Loomis, както и дали й липсват чистите вокали, които изпълняваше в THE AGONIST и др. Какво точно каза за последното нещо, може да прочете по-долу, а отговора на останалите въпроси ще намерите в самото интервю.

Дали й липсват чистите вокали, които правеше в THE AGONIST:

Да, искам да кажа, обичам да изпълнявам чисти вокали, което е и една от причините заради която исках да продължа със старите си групи и една от причните заради която продължавам с KAMELOT. Защото това ми дава… Почти като театър е, в който мога да играя определена роля във всяка песен. Защото песните на KAMELOT са доста… Винаги има някакъв разказ, който да върви. Албумите и песните си имат история и аз влизам в роля и пея по различен от начина по който хората ме познават. Разбира се, също и крещя. Знаете, мисля, че в ARCH ENEMY има няколко песни от ‘“War Eternal“, чиито демота направих с чисти вокали, просто защото си мислех “Окей, това не е нормата, но мисля, че звучи доста добре.“ и тогава Sharlee идва и казва “Уау! Това наистина е добро!“ или Michael: “Това наистина ми харесва.“, но знаете, трябва в крайна сметка да обърнем внимание на звука, който е най-добър за нас. И така, в края решихме… Мисля че в албума има няколко песни, около 3-4, в които всъщност има малко чисти вокали, но трябва да се заслушате доста, доста внимателно и отблизо, за да ги чуете. Примерно, в припева на “Avalanche“, аз всъщност пея това [смее се], но с доста стъргане. И да знаете, в бъдещето, ако някои песни изглеждат сякаш биха звучали по-добре, сигурна съм, че всички биха искали да го направим. Искам да кажа, има някои песни в предишните албуми на групата, които имат чисти вокали, но не пее Angela, а някой гост. Но смятам, че би било готино. Въпросът е писането на най-добрата песен. Сигурна съм, че Daniel, примерно, може да свири фламенко на барабаните, но не иска да сложи това в ARCH ENEMY, защото просто така иска. Затова и тук е същото. Ако звучи правилно в песента, ще го направя. И ако не, ще продължа да изпълнявам чисти вокали с KAMELOT. Имам и няколко гост-изпълнения. Правя гост-изпълнения доста често. Та, имам възможност да го правя, стига хората да искат да го чуят.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото