GUS G.: “Хората са приели музиката за даденост.“

 В скорошно интервю за From Hero To Zero, китаристът Gus G. сподели, че според него хората приемат музиката за даденост. По-долу можете да прочете какво точно мисли по въпроса за развитието на артистите в днешно време, както и да изгледате цялото интервю в което той говори за бъдещето на музикалната индустрия, как точно е израснал през годините и как бидейки млад артист, е почувствал промените около себе си.

Относно развитието на артистите в днешно време:

Ами, вече не съществува. Не знам дали съществуват лейбъли или мениджмънти, които да помагат за развитието на артистите в днешно време. Може би от време на време ще видите как се влагат доста пари в някоя банда и тя се проваля сериозно доста често. Защото, знаете, такава е природата на музикалния бизнес. Няма значение колко големи турнета правиш или колко добър ти е маркетинга. Разбира се, има значение донякъде, но в края на краищата не можеш да накараш хората на сила да си купят музика или билети или нещо такова. Това е нещо, което трябва да се случи по естествен път. Особено в наши дни, когато всеки е… музиката е толкова достъпна и обезценена. Хората са приели музиката за даденост. “Защо трябва да си купя това, когато мога веднага да го слушам на телефона си безплатно?“. Затова и трябва да се трудиш два пъти повече, поне два пъти повече или петъ пъти повече. Затова и развитието на артистите е станало нещо доста, доста трудно достъпно, особено за младите артисти. Почти не съществува. Не знам някои звукозаписни лейбъли… Повечето лейбъли са фалирали или издават албуми на вече установени и голем групи.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото