Domain_CopyRight

Честит 1 април!

Да, разбира се, това беше шега и няма никакви запалхи и претенции към нас. А и няма как да има, все пак знаете от къде идва името Hangar 18, нали?  Радваме се, че успяхме да развеселим доста от вас, извиняваме се на тези, които ги накарахме да подскочат и ядосат и много благодарим на не малко от вас, които веднага почнаха да ни помагат в тази „ситуация“.

За съжаление, трябва да ви информираме за доста неприятна и сериозна новина. Тя, вероятно, ще попречи да отпразнуваме така дългоочаквания 10-годишен юбилей на сайта.

Късно снощи на редакционния e-mail се получи официално писмо от адвокатска кантора, представляваща интересите на MEGADETH и самия DAVE MUSTAINE.
Накратко, в него се описва, че Hangar 18 е запазена марка и не може да се използва от други, защото така се получават обърквания от фенове, спонсори и др. Обвиняват ни, че ползваме световноизвестното име за облаги и т.н.
Затова ни дават срок от 5 дни, в които да прекратим съществуването на домейна (сайта), както и други подобни, ако имаме. В противен случай, ще потърсят правата си по съдебен път.

Естествено, това ни хваща неподготвени, но ще се опитаме да разгледаме всички варианти. Ще се посъветваме с адвокати, ако трябва и международни. Също така, ще се опитаме да направим контакт с лейбъла, както и със самата група, за да изясним ситуацията.

Но все пак, за да не се наложи да се плащат непосилни глоби, вероятно след 5 дни ще трябва да спрем използването на сегашния адрес/домейн – http://MetalHangar18.com. Затова Ви информираме толкова спешно, за да не се чудите, какво е станало с любимия ви сайт. Веднага щом регистрираме ново име и се преместим, своевременно ще го оповестим.

Също така, ще помолим нашите партньори и приятели, които ползват логото ни за различни цели в рекламни и други материали, да се въздържат от употребата му до изясняване на случая.

Ще се опитаме да се преборим и с тази ситуация, но ако не успеем, се радваме, че толкова години бяхме заедно и ни подкрепяхте и Ви благодарим.

 

от екипа на Metal Hangar 18