Знаете ли какво е гравитационна сингулярност? Това е място, в което се нарушава непрекъснатостта на времепространствения континиум и величините клонят към безкрайност. И ако има начин да се опише музиката на AtomA, то това би бил моментът, в който цялото време и материя са били свити до онази точка на сингулярност в началния момент на Големия взрив, когато се е родила нашата Вселена.
AtomA са създадени през 2011г.  в Стокхолм, Швеция от Ehsan Kalantarpour, Siavosh Bigonah и Markus Hill, бивши музиканти на вече несъществуващата дуум метъл банда  Slumber. Работата по дебюта им “Skylight”  е поверена в ръцете на Thomas “Plec” Johansson (Watain, Scar Symmetry). Резултатът – космичен музикален шедьовър  от 10 тъмни и тежки песни, заливащи слушателя с многопластови музикални препускания из вселени, изпълнени с оркестрални пасажи, тежки китари, пространствени клавири и сюреалистични вокални наслади, където няколко астронавти се изгубват в открития космос в търсене на нов дом.
И ако все още се чудите какво е звучало по времето на Големия взрив, то това е “Skylight”, така че угасете лампите, пуснете си AtomA и кажете-  „Goodbye  Planet Earth”.

 

Оценка: 10/10